szerző:
hvg.hu

Sokan nincsenek kibékülve azzal, hogy a facebookos csevegéshez mobilon egy külön alkalmazásra van szükség. Ezzel együtt újabb messengeres sikerjelentést adhatott ki a Facebook.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnökének bejelentése szerint havonta több mint 800 millió aktív felhasználója van az alkalmazásnak, vagyis ők azok, akik egy hónapban legalább egyszer küldtek vele üzenetet. 2014-ben ugyanez a szám még “csak” 600 millió volt.

©

Ha ez nem lenne elég, a WhatsApp – amit Zuckerbergék 2014-ben óriási összegért vásároltak fel – szintén jól szerepell, annak már 900 millió felhasználója van. A kettő összesen közel 1 milliárd aktív felhasználót tudhat maga mögött. A Mashable megtudta, átlagosan több mint 45 milliárd üzenetet, és több mint 9,5 milliárd fotót küldenek egymásnak naponta.

A messengeres rekordhoz persze az is hozzájárult, hogy 2015 tavaszán az addigi, egyszerű üzenetküldő alkalmazásból egy önálló, multifunkciós platformmá alakult a Facebook Messenger. A különböző pluginek mellett a Facebook beindította a régóta emlegetett pénzküldési lehetőséget is, mellyel facebookos ismerőseinknek utalhatunk át pénzt a Messengeren belül. Ezzel együtt sikerrel rajtolt el a videotelefonálási funkció is: az első két napban 1 millió ilyen hívást indítottak a felhasználók.

©

Hogy a jövőre nézve milyen újdonságok érkeznek majd, azt egyelőre csak nagy vonalakban lehet tudni: a fejlesztők arra törekednek, hogy a felhasználók kényelmesebben tudják elintézni a hétköznapi ügyeiket, a vásárlástól a jegyfoglaláson át egészen az ügyfélszolgálatok felkereséséig, anélkül, hogy ehhez másik alkalmazást kellene használniuk.

Az alelnök beszélt a készülőben lévő a Facebook M-ről is. A digitális asszisztens jelenleg a tesztelés korai fázisában van, és idén még biztosan nem jelenik meg az új funkció, a mögötte meglévő mesterséges intelligenciának köszönhetően azonban pofonegyszerűen lehet majd virágot rendelni, vagy épp asztalt foglalni egy étteremben.

©

A Facebook Messenger mindemellett már most sem csak az üzenetek küldésére és fogadására alkalmas, sokan nem is tudják, mennyi mindent lehet kihozni az appból. Ezt a 7 tippet kifejezetten érdemes tudni az alkalmazás mindennapi használatához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!