szerző:
hvg.hu

Egy új fejlesztésnek köszönhetően az Androidon facebookozó felhasználók böngészős tevékenysége rejtve marad a kíváncsi szemek elől, és még a tiltott weboldalakat is elérhetik.

A kísérleti szinten működő funkció lehetővé teszi, hogy a böngészési tevékenységünket a teljesen anonim és nyom nélküli böngészést lehetővé tévő Tor-hálózaton keresztül bonyolítsuk, így elrejtsük a kíváncsi szemek elől. Ez konkrétan a Facebook alkalmazáson belülről indított aktivitásra vonatkozik, tehát arra, amikor az appon belüli üzenőfalról megnyitunk egy linket.

Az újítás további előnye, hogy segítségével a Facebook appból kiindulva olyan oldalak is elérhetők, melyeket egyébként blokkolnak az adott országban.

©

Ahhoz, hogy használni lehessen a funkciót, az Orbot Proxy alkalmazásra is szükség van, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó csatlakozzon a Torhoz. A működéséhez telepítés után az app beállításainál engedélyezni kell a "Facebook Over Tor" , vagyis a Facebook használata Torral opciót.

A frissítés nem egyszerre ér el mindenkihez, így lehetnek olyanok, akiknek néhány napot még várni kell rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!