szerző:
Balogh Csaba (Barcelona)

Magyarországon hozza létre páneurópai hálózatának első adatközpontját a Deutsche Telekom (DT). Az elsőre csupán technikai érdekességként hangzó újítás egy sor gyakorlati előnyt jelent majd a felhasználóknak.

Az idei második negyedévben kezd üzemelni az a budapesti adatközpont, amely úgynevezett Pan-IP szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben minden európai nemzeti leányvállalat számára, egyetlen központi helyről – jelentette be a Barcelonában zajló Mobile World Congress 2016 szakkiállításon Claudia Nemat, a Deutsche Telekom igazgatóságának tagja.

Az első olyan szolgáltatás, amelyet ősszel már ebből az adatközpontból fognak nyújtani, egy magasszintű adatvédelemmel rendelkező levelezőrendszer lesz, az év utolsó hónapjaiban pedig CloudCPE néven egy vállalati virtualizációt segítő szolgáltatás indul majd el.

2020-ra egy ernyő alá terelik a teljes európai hálózatot.
©

A DT által jelenleg is épített, úgynevezett Pan-Net hálózat előnye, hogy a csoport egyes nemzeti tagvállalatainak nem kell minden szolgáltatást külön-külön megcsinálnia, az egyes tagvállalatok szabványosított modulokat választhatnak egy „központi katalógusból”, és az adott régió, illetve ország piaci körülményeihez és igényeihez igazított ajánlatokat állíthatnak össze.

Míg a DT-csoport számára ez költségmegtakarítással járhat, a gyakorlatban a felhasználók azt érezhetik majd, hogy nem kell egy-egy más országban már divatos szolgáltatás hazai bevezetésére sokat várniuk, hiszen ha egy modul egyszer elkészült, azt az eddigieknél jóval gyorsabban be lehet majd kapcsolni minden érdekelt országban.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!