szerző:
hvg.hu

Egy nálunk nem igazán ismert nevű gyártó remek paraméterekkel kínált okostelefonja azzal tűnik ki társai közül, hogy világít a sötétben.

Ha a Wiko név nem cseng túl ismerősen, nem az ön tájékozottságával van a baj, ez a francia cég elsősorban saját hazájának, Spanyolországnak és a fejlődő országoknak készít elérhető áru okostelefonokat.

Újdonságuk, a Fever Special Edition, azaz a Fever SE azonban messze felülmúlja még a középkategóriás telefonokat is, ott van az élmezőnyben. 5,2”-es IPS LCD, 1080 x 1920 pixeles (424 ppi) kijelzője van. A belsejében Mediatek MT6753 processzor dolgozik 3 GB RAM támogatásával. A belső 32 GB-nyi tárhely microSD kártyával bővíthető.

©

A hátoldali kamerája 13 MP-es, míg előre egy 5 MP-es szelfikészítő került, amelynek ég vakuja is van. A minél hosszabb működési időről egy 3000 mAh-s akku gondoskodik. A telefon Android 6.0 Marshmallow-t futtat.

Ami igazán érdekes rajta: a hátsó és az elülső kerete napközben elnyeli a fényt, tárolja, majd sötétben kibocsátja, a telefon foszforeszkálni kezd. Nem állítjuk, hogy e nélkül nem lehetne élni, de mindenképpen eredeti ötletről van szó. Legalább sötétben vagy egy női táskában is könnyen megtalálható a készülék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!