szerző:
hvg.hu

Az iPhone-osok körében villámgyorsan a legnépszerűbb ingyenes alkalmazás lett az MSQRD. A mókás videószelfik készítésére alkalmas szolgáltatás Androidra is megjelent, ráadásul a jövőben a Facebookon is találkozhatunk a módszerrel, ugyanis a közösségi oldal felvásárolta az alkalmazást.

Ilyen egy technológiai sikersztori: két hónapja még csak iPhone-ra volt letölthető – és akkor még csak béta változatban – a vicces videószelfikre szakosodott MSQRD, most pedig már kapkodhatják a fejüket a fejlesztők. Hetek óta az MSQRD a legnépszerűbb alkalmazás az App Store-ban, most pedig megjelent Anndroidra is – természetesen ingyen – és nem is ez a hab a tortán... De először beszéljünk az appról.

Az alkalmazásba lépve máris videós szelfit lehet készíteni. Az arcunk felturbózásához tigrisfejet, majompofát, Vasember-maszkot, nyúlfüleket, Leonardo DiCaprio arcát Oscar-díjakkal és még sok vicces dolgot választhatunk (a kis képek elhúzásával érjük el ezeket).

©

A legjobb az egészben, hogy a videók – vagy ha a jobb alsó sarokban a kamera ikont választjuk, akkor fotók – valós időben készülnek, azaz nem utólag illesztjük rá arcunkra a mókás maszkokat, amelyek a száj mozgását is követik. A különleges szelfiket minden népszerű közösségi oldalon gyorsan megoszthatjuk.

Erős a gyanúnk, hogy ez csak a kezdet és további funkciókkal és maszkokkal bővül az alkalmazás. Sőt, a jövőben máshol is találkozhatunk a módszerrel, a Facebook ugyanis felvásárolta a szolgáltatást. Nem tudni, hogy ezért mennyit fizettek, a közösségi oldal csak röviden nyilatkozott az ügyben a Tech Insidernek.

"Az MSQRD készítői világklasszis technológiát hoztak létre, izgatottak vagyunk, hogy ezt felhasználhatjuk a Facebook videós élményeinek fejlesztésére" – mondta a meg nem nevezett szóvivő.

Aztán Mark Zuckerberg is kipróbálta a hivatalos bejelentéshez.

Taking a break from coding to welcome the MSQRD team to Facebook!

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. március 9.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!