szerző:
hvg.hu

Komplett ráncfelvarráson esett át, így valóban vonzó és egyáltalán nem lebecsülendő külsővel érkezett meg a legújabb Kindle.

Kindle Oasis névre hallgat az Amazon e-könyv-olvasójának legújabb, immár nyolcadik változata, amely megújult dizájnt és kijelzőt kapott, és az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb Kindle-t üdvözölhetjük benne. A névválasztást – mesélte el az Amazon ipari formatervezésért felelős vezetője a Business Insidernek – az indokolta, hogy egy „szentélyt” akartak kínálni olvasóiknak, akik elmerülhetnek a különféle tartalmakban.

A Kindle-k története 2007-ben kezdődött, és szinte minden évben megjelent egy újabb modell, azonban 2014 óta csend volt ez ügyben az Amazon háza táján. Most viszont kiderült, gőzerővel folyt a munka a megújításon, azon, hogy a legújabb Kindle tényleg más legyen, mint az eddigiek.

©

Úgy tűnik, ez sikerült is, már a dizájn is visszafogott eleganciát sugall. A hátoldal lekerekített lett, és az eszköz a legvékonyabb részén mindössze 3,8 mm vastag (az átellenes oldalon 8,5 mm-es). Valóban pehelysúlyú, mindössze 130 gramm, és ez alig több, mint egy kávéscsészealj súlya, de még a méret is összevethető ezzel. Az is kedvező, hogy a kijelzőn mutatott szöveg automatikusan fordul, ha a felhasználó megfordítja az olvasót.

A 6"-es 300 ppi-s kijelző az eddigi legfényesebb a Kindle-k megjelenítői közül, annak ellenére, hogy az említett specifikációk olyanok, mint a Kindle Voyage-é. Érdekes az is, hogy az eszköz egy fizikai lapozó gombot is kapott.

©

A legnagyobb változás azonban az új Kindle-tok, ez a bőrből készült borító ugyanis egy mágnesessel csatlakoztatható nagy akku is egyben, így az olvasó dupla töltőrendszert kap. A tokban lévő akku 9 hétre, a Kindle saját akkuja 2 hétre elég működési időt biztosít.

Az Amazon a könyvolvasó szoftverét is feltuningolta. Az eddigieknél többféle betűtípus közül lehet választani, könnyebb új olvasnivalót találni, illetve keresni bizonyos könyvrészletek után.

A Kindle Oasis 290 dolláros áron előrendelhető, és április 27-től szállítják.

Ha érdeklik az új e-könyv-olvasók, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!