szerző:
hvg.hu

Bemutatkoztak a Microsoft utáni új Nokia-korszak első telefonjai. Igazán olcsók, de ezek még a hagyományos fajták.

A HMD be is jelentette az új éra első Nokia márkájú készülékeit, de aki androidos okostelefont várt, annak még várnia kell – azok érkezéséről ide kattitva olvashat –, a most bemutatott Nokia 150 és a Nokia 150 Dual SIM ugyanis igazi butatelefonok, hagyományos felhasználói felülettel. Az alsókategóriába sorolt eszközökön a Nokia Series 30+ operációs rendszer fut.

©

A két új Nokia-modell 2,4”-es QVGA (320 x 240 pixeles) kijelzővel és T9 alfanumerikus billentyűzettel érkezik. Kamera is van a hátoldalon, méghozzá LED-vakus. Lesz Bluetooth 3.0 és előre telepített Snake Xenzie, valamint a Gameloft Nitro Race-ének próbaváltozata. FM rádió is lesz a telefonokban, sőt MP3-lejátszó is, és mivel a microSD-támogatás sem hiányzik belőle, igazán hasznos lehet, ha zenét hallgatna a tulajdonosa.

Mindkét modell 22 órányi beszélgetési időt kínál, az egy SIM-es változat 31 napos, a két SIM-es 25 napos rendelkezésre állást. A legszebb az egészben, hogy a jövő év első negyedében fekete és fehér színben érkező készülékek ára (adók nélkül) 26 dollár. És tényleg nem kell lenézni ezeket az eszközöket, sok olyan felhasználó van ugyanis, aki csak telefonálni vagy SMS-ezni szeretne a készülékével, nekik a kedvező ár, no meg a Nokia név bizonyosan vonzó lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!