szerző:
hvg.hu

Erőből, illetve erővel próbálja lenyomni az Xbox One teljesítményével alighanem elégedetlen Microsoft a konzolpiacot uraló Sony PlayStationjét.

Nem csak az Xbox One-nál, hanem a PlayStation 4-nél is sokkal erősebb lesz a Microsoft új Xbox konzolja. Bár kérdéses, hogy a nyers erő önmagában elég lesz-e a probléma megoldásához, de az biztos, hogy a Microsoftnak lépnie kell: míg PS4-ből már 60 milliónál is több fogyott, az Xbox One-eladások 30 millió körül vannak.

A régóta lebegtetett, Project Scorpio néven emlegetett új Xbox prototípusáról most a Digital Foundry tett közzé beszámolót, első kézből.

A Microsoft központjában szerzett tapasztalatok szerint a következő generációs konzol az újabb processzoroknak köszönhetően az Xbox One-nál 31 százalékkal nagyobb számítási teljesítményt nyújt. Az eddigi 8 GB-nyi DDR3 RAM-ot 12 GB-nyi GDDR5-ösre cserélik. A grafikai vezérlő az Xbox One 853 Mhz-e és a PlayStation Pro kiadásának 911 MHz-es helyett 1172 MHz-en fut majd.

©

A vállalat reményei szerint az így összehozott többletteljesítmény elég lesz ahhoz, hogy a gép minden további nélkül elvigye a 4K-s játékokat, illetve az Xbox One-ra kiadott programok is szebben-jobban futnak majd rajta.

©

A Scorpio pontos megjelenési dátuma, végleges neve és ára egyelőre nem ismert, viszont a júniusi E3 játékszakmai kiállításon várhatóan többet is elárul majd ról a Microsoft.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!