szerző:
hvg.hu

Még csütörtök éjjel hangot adott véleményének a Facebook alapítója, miután Donald Trump kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből.

Percenként ezrével érkeznek a lájkok Mark Zuckerberg bejegyzésére, melyben a technológiai és tudományos fejlődés iránt több fronton is elkötelezett Facebook-vezér elítéli az amerikai elnök klímaegyezményt felrúgó döntését. Zuckerberg azt írja: az egyezményből való kilépés rosszat tesz a környezetnek, rossz a gazdaságnak és veszélyezteti a gyerekeink jövőjét.

A Facebook-vezér nem hagyta ki az alkalmat, hogy megjegyezze, ők olyannyira elkötelezték magukat a megújuló energia mellett, hogy minden újabb adatközpontjuk 100%-ban megújuló energiát használ majd.

"A klímaváltozás megállítása egy olyan dolog, amit csak együtt, világméretű közösségként tudunk megtenni. És cselekednünk kell, együtt, mielőtt túl késő lesz."

Nem Mark Zuckerberg volt az első a technológiai ipar nagyágyúi közül, aki helyteleníti az amerikai elnök döntését. Trumpnak címzett csütörtökön éjjel egy bejegyzést Elon Musk is, aki azt üzente neki: ha te kiléptél, hát én meg kilépek tőled.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!