szerző:
hvg.hu

Lassan már számon tartani is nehéz, hány új Nokia-telefonnal rukkolt ki a HMD Global, amióta újra a régi fényében ragyog a márkanév. Most kiderült, mikor érkezik a már sokat emlegetett Nokia 9, sőt egy frissített Nokia 8 is.

Már régóta hallani a Nokia 9-ről, és most az is kiderült, hogy jövő januárban indítja el a HMD Global. Ráadásul nem lesz egyedül, ugyanis egy frissített Nokia 8 is érkezik vele.

A kínai MyDrivers értesülése szerint a HMD Global január 19-én tart majd egy termékbevezetést Kínában, ott mutatja be mindkét készüléket, amelyeket egyébként először az ottani piacra szánnak. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy inkább a helyi szolgáltatásokra koncentrálnak majd, nem annyira a Google-éire. Még ha a frissített Nokia 8 Kínában marad, igen valószínű, hogy a Nokia 9 máshol is megjelenik, de ennek a dátumát még nem tudni.

©

Ez a telefon várhatóan egy megnövelt Nokia 8 lesz, a most oly divatos 18:9-es képernyőaránnyal és igazán keskeny keretekkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalra költözik. Mind a Nokia 9-et, mind az új Nokia 8-at Snapdragon 835 chipkészlet hajtja, duplakamera lesz a hátoldalukon, lesz rajtuk 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és IP67-es (víz- és porállóság) minősítést kapnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.