szerző:
hvg.hu

Lassan már számon tartani is nehéz, hány új Nokia-telefonnal rukkolt ki a HMD Global, amióta újra a régi fényében ragyog a márkanév. Most kiderült, mikor érkezik a már sokat emlegetett Nokia 9, sőt egy frissített Nokia 8 is.

Már régóta hallani a Nokia 9-ről, és most az is kiderült, hogy jövő januárban indítja el a HMD Global. Ráadásul nem lesz egyedül, ugyanis egy frissített Nokia 8 is érkezik vele.

A kínai MyDrivers értesülése szerint a HMD Global január 19-én tart majd egy termékbevezetést Kínában, ott mutatja be mindkét készüléket, amelyeket egyébként először az ottani piacra szánnak. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy inkább a helyi szolgáltatásokra koncentrálnak majd, nem annyira a Google-éire. Még ha a frissített Nokia 8 Kínában marad, igen valószínű, hogy a Nokia 9 máshol is megjelenik, de ennek a dátumát még nem tudni.

©

Ez a telefon várhatóan egy megnövelt Nokia 8 lesz, a most oly divatos 18:9-es képernyőaránnyal és igazán keskeny keretekkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalra költözik. Mind a Nokia 9-et, mind az új Nokia 8-at Snapdragon 835 chipkészlet hajtja, duplakamera lesz a hátoldalukon, lesz rajtuk 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és IP67-es (víz- és porállóság) minősítést kapnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!