szerző:
hvg.hu

A Twitch és más szolgáltatások után rövidesen a Facebookon is lehet majd nézni videójátékosokat, amint épp játszanak. És ez még semmi: a közösségi oldal, hogy segítse a valóban érdekes adások elkészültét, lehetővé teszi, hogy nézők kisebb összegekkel támogathassák is a nekik tetsző videósokat.

Csak néhány napja robbant a hír, hogy sokévnyi kérlelgetés után a Facebook is belép a videójátékokat streamelő tartalomgyárosok világába, miután az oldal fejlesztői bejelentésekkel foglalkozó részlegén világossá tették, elindítják Gaming Creator Pilot nevű programjukat.

A részletek szerint a Facebook élő videós szolgáltatását használhatják majd a programban részt vevők saját adásaik lebonyolításához. Noha a platform további fejlesztéseket igényel a zökkenőmentes használat érdekében, azt már most tudni, hogy a fejlesztők 1080p/60fps típusú videókat szeretnének viszontlátni. A minőséggel tehát várhatóan nem lesz gond, sőt a hírek szerint a Facebooknál is kifejezetten arra törekednek, hogy minél élvezhetőbb adások születhessenek a jövőben.

Utóbbihoz, illetve a programban részt vevők motiválásához egy speciális előfizetési rendszert is bevezetnek, melynek lényege, hogy azok a videósok, akik valóban tetszetős anyaggal jelentkeznek, támogatói díjban részesüljenek a nézők jóvoltából. A TechCrunch beszámolója szerint 3 dollárról van szó, amit opcionális módon lehet majd befizetni az arra érdemesnek talált felhasználó csatornájára, az azonban nem világos, hogy mennyi lesz, amit ebből a videósok ténylegesen kézhez kapnak majd. Összehasonlításképp: a YouTube például 30 százalékot csíp le a befolyt szponzori díjakból.

További részleteket az áprilisi PAX Easten terveznek megosztani a Facebook részéről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.