szerző:
hvg.hu

A Samsung készen áll leleplezni legújabb csúcstelefonját, a Galaxy S9-et. A jól értesültek szerint ez lesz az eddigi legdrágább modell a Galaxy S családban.

Már kimentek a meghívók a Samsung Galaxy S9 bemutatójára, így biztosan tudni, hogy február 25-én ismerheti majd meg a világ a dél-koreai cég idei első csúcstelefonját.

Ilyenkor az egyik legizgalmasabb kérdés az, hogy vajon milyen számok kerülnek a telefon árcédulájára. Hát, nincsenek túl jó híreink, a koreai ETNews értesülése szerint ugyanis – tárhelytől függően – legkevesebb 895 dollárba (224 ezer forintnak megfelelő összegbe) fog kerülni, de átlagban 950 dollárral (238 ezer forint) lehet számolni. Ezek az árak a dél-koreai piacra (az ottani adózási feltételekre) vonatkoznak, viszont egyből voltak, akik átszámolták amerikai árakra.

©

A Galaxy S8 annak idején 935 dollárba (234 ezer forint) került Dél-Koreában, az Egyesült Államokban pedig 750 dollárba (188 ezer forint) , ebből kiindulva 799 dolláros (valamivel több mint 200 ezer forintos) indulóárat jósolnak a Galaxy S9-nek Amerikában. Ez azt is jelenti, hogy a Galaxy S9 annyiba kerülhet ott, mint az iPhone 8 Plus – az Apple-telefon 64 GB-os változatáért kell 799 dollárt fizetni, míg a 256 GB-os változat 949 dollárba (238 ezer forint) kerül.

Ezekből követezik, hogy a magyarországi – adókkal megnövelt – árak is nőhetnek az S széria korábbi telefonjaihoz képest. Ugyan az iPhone X egészen elképesztő árszintjétől még messze lesz a mobil, de pár tízezer forintos emelkedés várható.

Ezek persze csak becslések, azonban az a vélekedés, hogy a Galaxy S9 lehet a legdrágább a Galaxy S sorozatból, elég közel állhat a valósághoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!