szerző:
hvg.hu

Sikerrel tesztelték Los Angeles nemzetközi repülőterén az automata boardingot. Nincs szükség útlevélre, beszállókártyára, az utasokat saját arcuk azonosítja.

A napokban jelentette be a Lufthansa Group, hogy sikerrel tesztelte a biometrikus boardingot Los Angeles nemzetközi repülőterén, az LAX-en. Egy A380-as Airbus mintegy 350 utasát mindössze 20 perc alatt sikerült beszállítani a repülőgépbe.

©

Az önműködő kapuk arcfelismerő kamerákkal vannak felszerelve, ezek lefényképezik az utasok arcát. A képet valós időben összehasonlítják az Egyesült Államok Vám- és határvédelmi adatbázisával (CBP). A számítógép jelzi, ha egyezést talál, és az utas felszállhat a repülőgépre anélkül, hogy elő kellene vennie a beszállókártyáját és az útlevelét. Az egész folyamat – egy utasra vetítve – csupán 1-2 másodpercig tart – állítja a Lufthansa.

Mivel a program a CBP adatait használja, a légitársaságoknak nem kell saját biometrikus adatbázist fejleszteniük. A Lufthansa azt tervezi, hogy kiterjeszti az önműködő beszállítást az Egyesült Államok további repülőtereire is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!