szerző:
hvg.hu

Idén is összeállította a laptopgyártók éves rangsorát a Laptop Mag, mely öt kategória alapján pontozta a különféle vállalatok hordozható gépeit. Bőven vannak meglepetések.

Hiába a tetszetős fejlesztések sora, ha telefonról, ha laptopról van szó, sokaknál még mindig a márka az elsődleges (de legalábbis az egyik legfontosabb) szempont, amelyet figyelembe vesznek a vásárlás előtt. Ezért is állítja össze évről évre megbízható rangsorát a Laptop Mag, amely hasznos útmutató is lehet azok számára, akik új notebook beszerzése előtt állnak, vagy más márka után néznének.

A listán szereplő gépek mindegyikét egy 100 pontos rendszer szerint értékelték, a rangsor elkészítéséhez pedig öt dologra kiterjedő szempontot vettek figyelembe: az általános értékelésre 40, a dizájnra 15, a támogatásra és a garanciára 20, a készülék által felvonultatott innovációkra 10, az ár-érték arányt nézve pedig 15 pont volt szerezhető.

A top 10 gyártót rangsoroló lista ezek alapján a következők szerint alakult: tavalyhoz hasonlóan ismét a Lenovo bizonyult a legjobbnak, az összesítés szerint 86 ponttal szerezte meg a dobogó legfelső fokát. Második helyre az őt szorosan követő HP futott be, amely a tavalyi évhez képest két helyet is javított idén, összességében pedig 85 pontot ítéltek meg neki. A bronzérmet érő pozíciót a 82 pontot gyűjtő Dell nyerte.

©

Meglepetések is bőven akadnak, a Microsoft gépei 2017-hez hasonlítva négy pozíciót ugrottak előre, ezzel a lista hatodik helyére tudtak beférkőzni, az Apple viszont két helyet is bukott, amivel így épp a Windowst is gyártó vállalat mögé tudott csak befarolni, 72 ponttal. A Laptop Mag hozzáteszi, mindez persze nem azt jelenti, hogy az almás notebookok rosszak lennének, ellenkezőleg, még mindig a Tim Cook vezette vállalat biztosítja magasan a legjobb szolgáltatástámogatást. Ugyanez mondjuk az MSI-ről már kevésbé mondható el, és részben ezért is sorolták őket – a Samsunggal egyetemben – a 9. helyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Jó hír: jönnek a brutálisan gyors laptopok

A Core i9 chipet eddig csak asztali gépekbe szerelték a számítógépgyártók, de az Intel most kijött a laptopokba is beszerelhető változattal. Brutális erőt ígérnek.