Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán

A Föld körül űrszemét kering, a neten meg döglött közéleti kampányhonlapok. Íme pár érdekesebb, a tanulságot mindenki vonja le magának.

Gyurcsány a hibás blog

Honlap: http://gyurcsanyahibas.blog.hu/

Utolsó frissülés: 2008. október 06.

A szijjártópéterizmus aranykorából, íme a "ne az emberek fizessék meg" fosszíliája. Szinte látom, ahogy a kampánystáb ülésén végigkattintjáj a prezentációt: jó lesz, mert egyszerű az üzenet, jó lesz, mert a blog.hu olyan modern dolog, majd mindig kint lesz index főoldalon, milliók fogják látni, jó lesz, mert spontán tömegmozgalom indul meg, az emberek ragasztják a matricát és küldök a fotót tömegesen.
Nem pont így lett. A blog roppant aktívan frissült szűk három hónapig, bár javarészt csak láthatóan ugyanazzal az egy fényképezőgéppel az ország különböző pontjain készített képek sorakoztak rajta, bezárt iskolákról. A roppant sikeres, divatos, hatékony Fidelitas-kezdeményezés négy éve elhallgatott - viszont oldalágán nőtt ki a Meggyes a hibás blog (http://meggyesahibas.blog.hu/), az egyik fő fegyver az esztergomi polgármester elzavarása során.


Mi történt velük azóta: Most ők zárják be az iskolákat.
Magyar Demokratikus Charta


Honlap: http://charta.info.hu/

Utolsó frissülés: 2012. március 11.

Emlékszik még valaki, hogyan jött létre ez a szervezet? 2008 nyarán brutális szélsőjobboldali támadás érte a budapesti melegfelvonulást. Máig ismeretlen okból a kormány a nyilvánvaló előjelek dacára sem gondoskodott a menet védelméről, kőzápor, gyújtópalackok sora zúdult a felvonulókra náci honfitársaink soraiból. Ma senki nem ül börtönben az ott elkövetett bűncselekmények miatt, ellenben az akkori miniszterelnök azonnali intézkedést ígért, és lám, három hónap múlva meg is alakult a Magyar Demokratikus Charta, akik viszont már háborítatlanul vonulhattak egyet a főváros utcáin, lett elég rendőr és kordon a védelmükre.

Mi történt velük azóta: javarészt belőlük áll a Demokratikus Koalíció elnökségeCharta a szabad vasárnapért


Honlap: http://www.szabadvasarnap.hu/

Utolsó frissülés: 2011. március 30.

A KDNP időről-időre nekibuzdul, hogy megmutassa, ők igenis egy külön párt, nem egy Fidesz-tagozat (pedig de). Az elhatárolás iránti igyekezet általában szimpla buzizásban nyilvánul meg, aminek nyilván az lehet az oka, hogy a Fidesz túl nagy ahhoz, hogy (már csak statisztikailag is) ne csusszanjon be tucatnyi meleg, leszbikus vagy épp biszex politikus a soraik közé, addig a KDNP maroknyi csapata már szűrhető ilyen alapon is. No, de a másik ilyen KDNP-s bolondéria a szabad vasárnap volt, az e célra még 2007-ben létrehozott honlapon az utolsó bejegyzésben Harrach Péter adja hírül, hogy "Januártól életbe léphet az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó jogszabály, a termelés és a szolgáltatások területén azonban még várni kell a heti pihenőnappal kapcsolatos szabályozás megszületésére". Nos, ez 2012. január 1. lett volna, bár kétségkívül olyan ügyesen van megfogalmazva a hír, hogy ez nem rögtön derül ki belőle. De Orbán Viktor 2011 nyarán, kormányértékelő beszédében ad acta tette a kérdést, korábbi buzgalmát felülírva azt közölve: nem tartja szerencsésnek a vasárnapi zárvatartás ötletét.

Mi történt velük azóta: egy LMP-s javaslatot megerőszakolva csináltak jó kis plázastopot, így legalább részben bele tudnak dumálni a házaséleten, a gyereknevelésen és a lelkiismereti szabadságon túl abba is, hogy hogyan vásárolunk.

 

(Ha ön is talált érdekes webrelikviát ossza meg velünk itt!)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!