Dés Mihály
Dés Mihály

Miért haboznak a pedagógus-szakszervezetek? Saját sírjukat ássák.

"Az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy a tanárok tiltakozása miatt kutyaszorítóba került kormány megpróbál lepaktálni valamelyik pedagógus-szakszervezettel. Mindegy, melyikkel: csak egyre van szüksége, hogy legyen kire hivatkozni mint a szektor hivatalos képviselőjére."

"...egyáltalában nem mindegy, hogy a két pedagógus-szakszervezet – a PSZ és a PDSZ – hogyan viszonyul a Civil Közoktatási Platform és a Tanítanék mozgalom által március 30-ára meghirdetett egyórás sztrájkhoz. Mégpedig elsősorban nekik nem mindegy. Hezitáló hozzáállásukból arra lehet következtetni, hogy ők nincsenek ennek tudatában."

"...nem a március 30-ára meghirdetett egyórás sztrájk a jogellenes, hanem a törvény, amelyik ezt lehetetlenné teszi. Ha a pedagógusok százszorosan is jogos tiltakozása minden magyar állampolgár személyes ügye kéne hogy legyen, akkor a sztrájktörvény elleni fellépés valamennyi demokrata kutyakötelessége. Ez az egész nyugati civilizáció egyik mozgató elve."

"Ha a munkabeszüntetés a szakszervezetek részvétele nélkül is sikeres lesz, a jelenlegi képviselőik örökre megbuktak. És nemcsak mint szakszervezők. Ha viszont sikertelen lesz, sohasem fogják tudni lemosni magukról, hogy őmiattuk lett az."

A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.