szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most például azt állítja, Soros György dollármilliárdokat költ a magyar választás befolyásolására. Milliárdokat! Mutatjuk az árfolyamot.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hidvéghi Balázs szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait. Egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kormány elleni lobbitevékenységre - tette hozzá.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az "általa pénzelt" demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen.

Hasonló módon zajlik Brüsszelben is a Magyarország elleni "Soros-lobbizás" - közölte Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató, aki az MTI jelentése szerint dollármilliárdokat költ a magyar választások befolyásolására.

Na tehát, ízleljük e kifejezést: dollármilliárd. A mai árfolyamon egy USD 249 forint. Egymilliárd USD akkor 249 milliárd forint: 249 000 000 000. És Hidvéghi szerint több ilyen milliárdról beszélünk, ami tehát kettőnél durván 500 000 000 000, háromnál 750 000 000 000, esetleg négynél 1 000 000 000 000 forint. Tovább nem számolunk.

Emlékezzünk csak: a Jobbik azt állítja, ha be kell fizetnie 663 millió forintot, csődbe megy.  Ha Soros csak egymilliárd dollárt költ, akkor ez önmagában 375-szöröse a Jobbik büntetésének.

Vagy nézzük másképpen: négymilliárd dollár az 1000 milliárd forint, ami azt jelenti, hogy tízmillió magyar mindegyikének meggyőzésére 100 000 forintot fordít Hidvéghi szerint Soros György. Na ne vicceljünk, ennyiből nem hogy a Fidesz bukását, de a vasárnapi boltzárat is elfogadtatná velük, ha akarná. Csak hogy valami emlékezeteset mondjunk, a Fideszenek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!