szerző:
hvg.hu

Egy ausztrál muszlim tévés egy műsorban kiszólt a nézőknek és elmagyarázta, hogy miért támogatja az Iszlám Állam terrorszervezetet mindenki, aki a muszlimok ellen kelt gyűlöletet.

Egy ausztrál tévés műsorvezető, Waleed Aly a Muslim TV műsorában kimerítően elmagyarázta a nézőinek, hogy miben is áll a mindenki által rettegett Iszlám Állam terrorszervezet taktikája.

"Az Iszlám Állam gyenge. Tudom, hogy elsőre nem így néz ki a dolog, de ez az igazság. És ők nem akarják, hogy ezt ön tudja róluk, éppen ezért kell erről beszélnünk" – kezdte Aly, hozzátéve: az ISIS nem akarja, hogy megtudjuk, hogy azonnal összeomlanának, ha egy rendes hadsereggel találkoznának egy valós csatamezőn.

ISIL is Weak

Waleed talks about how we can stop ISIL #TheProjectTVWritten by Waleed and Tom Whitty (@twhittyer)

Posted by The Project on Monday, 16 November 2015

"Azt akarják, hogy ön féljen tőlük. Azt akarják, hogy mérges legyen rájuk, azt akarják, hogy mindannyian ellenségessé váljunk, megmondom, miért: az Iszlám Állam stratégiája az, hogy két táborra ossza a világot: feketére és fehérre (hívőre és hitetlenre)".

"Azt akarják, hogy az olyan országok, mint a mienk, elutasítsák és becsméreljék saját muszlimjaikat. Az ISIS vezetői eksztázisba esnének, ha tudnák, hogy a párizsi támadások óta több muszlimot is megfenyegettek Angliában, Amerikában és Ausztráliában" – folytatta a tévés.

"Ez az gonosz szervezet azt vette a fejébe, hogy ha a muszlimokat képesek a Nyugat ellenségévé tenni, akkor az angliai, francia, amerikai és ausztráliai muszlimoknak majd nem lesz más választásuk, mint hozzájuk fordulni. Éppen ez volt a stratégiájuk Irakban is. És most ezt akarják elterjeszteni az egész világban" – fejtette ki Aly.

"Engem nem lehet manipulálni, mindannyiunknak össze kell fognia, mert éppen ez az, amit az ISIS nem akar. Tehát: ha ön parlamenti képviselő, vagy volt képviselő, aki gyűlöletet szít azokban az időkben, amikor még több szeretetre lenne szükségünk, akkor ön az Iszlám Államot segíti" – szólt ki a nézőknek.

"Ha ön egy muszlim vezető, aki a közösségének arról beszél, hogy nincs helyük itt (Ausztráliában – a szerk.), vagy egy nem muszlim, aki ugyanezt mondja, akkor ön az Iszlám Államot segíti" – jelentette ki.

"Ha ön csupán egy Facebook- vagy Twitter-oldallal rendelkező valaki, aki gyűlöletet szít a közösségi oldalakon, akkor ön az ISIS-t segíti" – tette hozzá a műsorvezető.

"Biztos vagyok benne, hogy jelenleg egyikünk sem szeretne segíteni ezeknek a gazembereknek" – fejezte be spontán beszédét az ausztrál tévés.

Tóta W. Árpád idevágó publicisztikáját itt olvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!