szerző:
hvg.hu

Az incidens a Champs Elysées-n történt, az ügyben már vizsgálatot indított a francia terrorellenes ügyész.

Az autó, egy Renault Mégane, amely a furgonba csapódott délután 3 óra 40 perckor, az ütközés után kigyulladt. Az eset nyomán a környéket a rendőrség lezárta, a metró nem áll meg a Champs-Élysées-Clemenceau megállónál. A hatóság arra kéri a lakosságot, kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól.

Az incidensben senki sem sérült meg, a támadót a rendőrök húzták ki a lángoló járműből, ártalmatlanná tették. A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy az autót tűzszerészek átvizsgálták, s legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne. Az AFP Kalasnyikovról és több kézifegyverről tud.

A férfi sorsáról korábban egymásnak ellentmondó hírek érkeztek, mostanra azonban a belügyminiszter közölte: meghalt. Az autójában a hivatalos közlés szerint robbanószert is találtak.

Gerard Collomb szavai szerint a támadó motivációja egyelőre nem egyértelmű.

A Le Parisien ugyanakkor már az is tudni véli, hogy az elkövető egy 31 éves férfi, aki Párizs második legnépesebb külvárosában, Argenteuil-ben született, és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. A BFM ugyanakkor egy 33 éves férfiról tud, aki a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként szerepelt. 

A francia terrorellenes ügyészség máris vizsgálatot indított az incidens ügyében – írja az AP.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!