szerző:
hvg.hu

A barcelonai sétálóutcán elkövetett véres merényletet végrehajtó terrorista még életben lehet, s szabadlábon van - jelentette be a spanyol rendőrség.

A legújabb közlemény szerint a Marokkóban született, 22 éves Younes Abouyaaqoub volt az, aki a La Ramblán belehajtott a sétálókba és megölt 13 embert.

A hatóságok korábban azt állították, a merénylő a 17 éves Moussa Oukabir volt, akit viszont a rendőrök lelőttek az ugyancsak Katalóniában lévő Cambrilsban kitört tűzharcban. Cambrilsban a rendőrök öt terroristával végeztek, s ezzel megakadályoztak hogy az ott is a tömegbe hajtó terroristák több embert öljenek meg. Cambrilsban egy halálos áldozatot követelt az ámokfutás.

Abouyaaqoub a Barcelonától északra fekvő Ripollban lakott, a hatóságok ebben a városban három embert vettek őrizetbe pénteken.  A támadások elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára. A barcelonai akcióban egy magyar állampolgár is megsérült, őt már kiengedték a kórházból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!