szerző:
hvg.hu

Amerikai sajtóhírek szerint legalább húszan megsérültek, halálos áldozatok is lehetnek. A gyanúsítottat elfogták.

Lövöldözés volt a floridai Parkland egyik középiskolájában, ahol legalább húszan megsebesültek, és a legfrissebb információk szerint egy halálos áldozat van.

A rendőrségnek már az iskola területén kívül sikerült ártalmatlanná tennie a fegyverest, aki a hírek szerint az iskola egyik korábbi diákja. Bilincsben vezették el, elfogásáról videó is készült. A Miami Herald meg is nevezte a 19 éves fiatalt.

Az iskola több diákjának és tanárának elmondása alapján a volt diákkal korábban is voltak problémák, agresszív volt, fenyegette az iskolatársait. Attól is eltiltották, hogy hátizsákkal járjon be. Végül eltanácsolták.

A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai a helyszínre vonultak.

Amíg a lövöldöző szabadon volt, a helyi rendőrség a Twitteren iránymutatást adott a tanároknak és diákoknak arra, hogy barikádozzák el magukat, amíg a rendőrök odaérnek hozzájuk. Később egy diák nővére a Twitteren tette közzé azt a videót, amit öccse akkor készített, amikor egy SWAT-egység tagjai felnyitották az osztálytermüket, ahol búvóhelyet találtak.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről. Trump később a Twitteren azt írta, osztozik az érintett gyermekek családjainak fájdalmában.

(BBC)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!