Videó: Reagált Hadházy a parlamenti szigorra, közben őt is táblával zavartuk meg

HVG360

1 perc

2019.11.13. 15:30

2019.11.13. 17:38

Az önkormányzati választás után tartanak a politikai nyomástól a Fideszben, ezért próbálják tovább nehezíteni az ellenzéki képviselők életét a Parlamentben. Ezt mondta Hadházy Ákos a tervezett házszabály-módosításról, amit már Lex Hadházyként emlegetnek. A beszélgetést egyik kollégánk "zavarta meg", mikor egy a képviselőtől vett idézetet tartott be elé a felvétel közben.

Műsorunkig még Hadházy Ákos sem ismert minden szigorítást, amelyet a parlamenti házszabály tervezett módosítása tartalmaz. Az ellenzéki képviselő kameránk előtt, Gergely Mártontól értesült néhány változtatásról. Nem meglepő ez, alig néhány órája került ki a fideszes javaslat, ráadásul sok benne az új elem.

Az Országgyűlés működését szabályozó törvény módosításáról itt olvashat részletesebben:

Az független parlamenti képviselő kitart amellett, hogy egyre kevesebb értelem van az ellenzéknek részt vennie az Országgyűlés munkájában. Szerinte erről zajlanak az egyeztetések a többi párttal, de egyelőre még nincs közös álláspont a szigorítások esetleges válaszlépéseiről sem. 

Hadházy hozzátette, azért van szükség a figyelemfelhívó akciókra, mert így a Fidesz szavazóihoz is el lehet érni, akik szerinte nem agymosott hülyék, ezért őket is próbálni kell megszólítani.