Alexander Brody: Megdöbbentett, hogy a Himnuszt kellett énekelni Orbán előtt

Mátraházi Zsuzsa

5 perc

2019.12.06. 14:00

Együtt ebédelt Einsteinnel és Neumann Jánossal, a Buckingham-palotában ugyanúgy érzi magát, mint bármelyik budapesti bisztróban. Alexander Brody a világ egyik legfontosabb reklámcégének elnöke volt, ma már könyveket ír és szerkeszt. HVG-Portré.

HVG: Mi az a serendipity, amiről Nagy Józseffel közös beszélgetőkönyvük címében is sejteti, hogy megtalálása a sikeres élet titka?

Alexander Brody: Olyan képességre utal, amelynek révén értékes dolgokat sikerül váratlanul felfedeznie az egyénnek. Ez a kíváncsiság az én legfontosabb szerencsém, mert talán még most sem nőttem ki a gyerekkorból. Ha az ember nem magáról beszél, mint a többség, hanem másokat hallgat, és kérdez, megnyeri a bizalmukat. Ez a legjobb módszer a nőknél is. Szeretik, ha hallgatják őket, és mindegyiküknek van figyelemre méltó mondanivalója. Férfiakkal csak lovakról, sportról, csábításról lehet beszélgetni. A nőkkel bármiről.

HVG: Mindig nagy emberek vették körül, kire emlékszik legszívesebben?

A.B.: Tudja, kik a nagy emberek? A pincérek, a sofőrök. Mind a barátaim. Bemegyek bármelyik étterembe, tudom, hogy hívják a felszolgáló fiát. Pedig van vagy ötven törzshelyem. Nem elegáns éttermek, hanem bisztrók, ahol amint meglátnak, hozzák az ököruszálylevest.

HVG: Nagyapjáról, Bródy Sándorról milyen legendák járták a családban?