Ezek az amerikai szakik egy órán belül érkeznek, ha meg kell javítani valamit

HVG

2 perc

2020.02.24. 09:00

A háztartási gépekre szakosodott vállalkozásnál a szerelők 12 ezer forintos óradíjért dolgoznak, de a cég nem alkalmaz akárkit.

Ami elromolhat, az el is romlik. Márpedig egy korszerű háztartásban bőven van efféle romlandó holmi. A szokványos eljárás ilyenkor a guglizással kezdődik. Félórás keresgélés után telefon a fellelt vállalkozónak, mert online felületen nem lehet időpontot kérni. A kapott időpont napokkal vagy hetekkel későbbre szól, a mester érkezését többnyire négyórás intervallumban adják meg. Jó eset, ha a gond az első vizittel megoldódik, de a javításhoz szükséges alkatrész hiánya miatt néha egy újabb látogatásra is szükség van. A számlán pedig mindig több van, mint amennyire gondoltunk.

Az öt évvel ezelőtt alapított izraeli–amerikai Puls cég a háztartásigép-javítás Uberjének nevezi a szolgáltatását. Ahogy a taxizást forradalmasította az (azóta nem épp olajozottan működő) online platform, a gyorsan elérhető szolgáltatás, hasonlóan juthatnak házhoz jövő szakemberhez a Puls ügyfelei.