szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) fenntartási programja részeként júliusban felújításokat végez az M3-as és az M5-ös autópálya, illetve az M0-ás autóút Budapesthez közel eső szakaszain, a torlódások elkerülése érdekében főleg hétvégeken - közölte az ÁAK.

Az M0-M5 csomópontban július 12-13-án és 19-20-án szombat reggel 7 órától, várhatóan vasárnap 19 óráig a csomópont aszfaltozása miatt kell lezárásra számítani. A felújítások ideje alatt a Győr felől érkezők Szeged felé lehajtva, majd Gyálnál megfordulva juthatnak Budapestre. Aki teheti, az 5. számú főutat (Soroksári út) használja Az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők, a Pestszentlőrinczi csomópontnál fordulhatnak vissza, és hajthatnak fel az M0-ás autóútra - javasolja az ÁAK.

Az M5 autópálya Gyáli csomópontjában július 26-án és 27-én szombaton és vasárnap a Szeged felé vezető oldalon, a lassító sáv aszfaltburkolatát cserélik. Az ÁAK Zrt. a munkálatok idejére a forgalmat a haladó és az előző sávban is biztosítja, de a lassítósáv lezárása miatt Gyál felé közvetlenül a haladó sávból lehet majd kihajtani.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél július 11-13 között péntek estétől vasárnap délig, valamint 19-20 között szombat reggeltől vasárnap délig kell forgalomterelésre számítani a burkolat javításának idejére. Az M3-as autópályán rendszeres vasárnap délutáni nagy forgalom miatt mindkét hétvégén két forgalmi sávon haladhatnak az autósok a főváros felé. A terelőutakat minden esetben sárga táblák jelzik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Több autópálya-matrica fogy

Az idén az első félévben mintegy 13 százalékkal több autópálya-matricát vásároltak az autósok, ami 15 százalékos bevétel növekedést eredményezett - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK).

MTI Itthon

"Mikor kétszázhatvannal mész az autópályán" - videó

Nem is lehet mihez hasonlítani az érzést, amikor a 260 km/h-val száguldó motoros előtt 120-szal piszmogó autók cikáznak - véli egy fanatikus. Harley Davidson-találkozó volt a hétvégén Alsóörsön. Régi motorosok, kígyóbűvölők és vándorvurstli.

MTI Gazdaság

M43 autópálya: 61,1 milliárd forintnyi beruházás

Összesen 61,1 milliárd forintból épülhet meg az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti 31,6 kilométeres szakasza, valamint a Maros-parti várost elkerülő kétszer egysávos út - közölte Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden, Szegeden.

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken