szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Kia Soul egy ötajtós, csapott hátú, elsőkerék-meghajtású autó...

©A Kia Soul egy ötajtós, csapott hátú, elsőkerék-meghajtású autó, magasan futó tetővonallal és hosszú tengelytávval. Csomagtartója átlagos, 340 literes, megegyezik a csapott hátú Kia cee’d ezen méretével.  Az USA-ban megfogant, Koreában fejlesztett és Európában finomra hangolt Kia Soul egy kis crossover erős motorokkal, pontos váltóval, jó kilátással, hétéves garanciával.  

©A Kia Motors Corporation tervei szerint évi 136 ezret gyártanak a Kia Soul-ból koreai Gwangju-i üzemében. Az üzemet jelentős mértékben felújították új szerepéhez, fokozták a járművek minőségét, és nagymértékben megnövelték a gyártási folyamat rugalmasságát, hogy megfeleljen a számos változatnak, amelyek az új Kia Soul filozófiájának magját képezik. A tervek szerint 2009-ben az értékesített mennyiség a hazai koreai piacon 36 ezer, Észak-Amerikában 50 ezer, Európában 30 ezer, az egyéb piacokon pedig 20 ezer autó lesz. A Kia Soul kifejezetten kínai piacra gyártott verziója Kínában fog készülni, évente 40 ezres darabszámban 2009-es indulással.

©A 4,1 méter hosszúságú Kia Soul 2,55 méter tengelytávval rendelkezik, feltűnő megjelenését azonban függőleges méretei okozzák.  Magassága 1,610 méter, a szélvédő alapja 0,135 méterrel magasabb, mint egy átlagos kompakt autónál, a csípőpont 0,120 méterrel van magasabban, és a talajtól való távolságot megemelték 4,5 centivel, azaz 16,5 centire. 

©A Kia Soul 11 egyedi külső színben választható. Három szín (paradicsom piros (Tomato Red), titánezüst (Titanium Silver) és fekete (Black Soul)) minden változatban elérhető, míg a többi szín a belsőhöz, kárpitozáshoz stb. igazodik. A legtöbb Kia Soul modell fekete (Saturn Black) belsővel rendelkezik, fekete üléshuzattal (hőnyomású szövött anyag), amiben a részben ezüst középkonzol és az audio- és műszeregység vörös-narancssárga világítása kellemes harmóniát teremt. A belső kárpitozás mind a 11 külső színben kapható lesz. Európában minden Kia Soul-t gyári RDS rádióval/MP3-as CD-lejátszóval, a középkonzolon helyet kapó USB-, AUX- és iPod-csatlakozási lehetőséggel szerelik, alap a sebességfüggő hangerő-szabályozás, a hat hangszóró – ajtónként egy, plusz két magas sugárzó – 112 watt teljesítményű, PowerBass technológia és tetőantenna. [[ Oldaltörés: Jól felszerelt alapáron ]]

©A közepesen felszerelt modellekben kormányról vezérelhető audiorendszer található, a csúcskategóriás Soul modellt vásárlók pedig választhatják a fejlett hangrendszert a  (Sound Sensitive Mood Lighting, SSML) funkcióval.  A nyolc hangszóróból álló fejlett hangrendszer teljesítménye 315 watt, és a középkonzol tetején egy nagy, középső hangszóró, külső erősítő, valamint a csomagtartóba szerelt mélynyomó található még benne.  Az SSML-rendszerben az első ajtók hangszóróit állítható LED-világítású gyűrű veszi körül. A vörös-narancssárga hangszóró-LED-ek beállíthatók úgy, hogy a zene hangerejére reagáljanak, együtt villódzva a ritmussal.  

©A vevők választhatnak a 126 lóerős részecskeszűrős (DPF) dízelmotor (néhány országban 115 lóerős alacsonyabb teljesítményű verzióval) vagy a 126 lóerős benzinmotor közül, melynek alapjául a kifinomult, rendkívül megbízható 1,6 literes egység szolgál, melyet a Kia mérnökei először a Szlovákiában gyártott Kia cee’d modellhez terveztek és készítettek. Mindhárom motor károsanyag-kibocsátása Euro4 minősítésű. Kis tömege miatt a Kia Soul fürgén gyorsul, 10,4 és 11,3 másodperc közötti idő alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, végsebessége pedig 175 kilométer/óra. Üzemanyag-fogyasztása 5,1 és 6,6 liter/100 kilométer között mozog, míg szén-dioxid-kibocsátása 137 és 159 gramm/kilométer közötti értéket mutat. 

©A Kia Soulhoz alapfelszerelésként egy továbbfejlesztett ötsebességes manuális sebességváltó tartozik, fejlett váltási minőséggel és kisebb tömeggel, de az 1,6 literes dízelmotoros változat extraként automata sebességváltóval is kérhető. A benzines változat alapára ESP-vel és hat légzsákkal 3,799 millió forint, felárért akár 18 hüvelykes alumíniumkerekek és tolatókamera is rendelhető. Ez utóbbi nagyon tetszett, a kamera képe a belső visszapillantó tükör bal oldalán jelenik meg. 


©Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újabb országokban jelent meg a koronavírus, Iránban legalább 12-en meghaltak

Újabb országokban jelent meg a koronavírus, Iránban legalább 12-en meghaltak

A szocdemek győztek a hamburgi választáson

A szocdemek győztek a hamburgi választáson

Papíron már 283 milliárd forintot ér az egyesült "Matolcsy-alapítvány"

Papíron már 283 milliárd forintot ér az egyesült "Matolcsy-alapítvány"