szerző:
Biró Csongor
Tetszett a cikk?

Bár csak a frankfurti szalonon mutatják be a negyedik generációs Opel/Vauxhall Astrát, az etyeki szőlők között premier előtt pillanthattuk meg az Opel megmentőjét. Az Astra mindig is a rüsselsheimiek húzómodellje volt, közel tízmilliót értékesítettek az eddigi típusokból. Nálunk különösen népszerű, hisz a hárommilliós magyar autópark 6 százaléka (208 ezer autó) Opel Astra.

Az Opel Insignia megmutatta az irányt az Opel mérnökeinek, tervezőinek, fejlesztőinek. Ha a középkategóriás modell értékeit át tudják menteni az Astrába, nyert ügyük van – ez volt a feladat. Első ránézésre sikerült. Az autót csak nézhettük, tapinthattuk, vezetni még nem vezethettük.

© Autómenedzser


Az elődökhöz képest hatalmas a minőségi ugrás, amelyet természetesen technikai innovációk tesznek teljessé: az új Astra megkapja az Insigniából ismerős ergonomikus sportüléseket, az intelligens AFL+ világítási rendszert valamint a FlexRide (változtatható csillapítás, gázreakció-érzékenység és kormányrásegítés) futóművet. A belső tér hangulata, az anyagválasztás minősége, az összerakás pontossága, az ergonómia, a praktikum, a tágas hátsó ülések jó autóról árulkodnak, ám a végső verdiktig még várni kell.

© Autómenedzser
© Autómenedzser


További képek az Autómenedzser.hu autós portálon.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Tolatva mutatták be az új Astra szedánt Isztambulban

Az isztambuli autószalon sajtónapján mutatta be az Opel a jövő esztendő Kelet- és Közép Európa számára tervezett újdonságát, az Astra szedánt. Ez nemcsak a General Motors első világpremierje volt Törökországban, hanem az első olyan világpremier a világon, ahol az autó tolatva, azaz háttal gördült a színpadra.

hvg.hu Autó

Nagy Astra-teszt

Nem hagyományos tartós teszten volt nálunk az icike-picikét megújult Opel Astra, hanem csak egy hosszú túrán, 2500 kilométert tettünk meg nyolc nap alatt itthon és külföldön.

hvg.hu Autó

Máris megújul az Opel Astra

Februártól új motorokkal és felfrissített dizájnnal kerül a márkakereskedőkhöz az Opel Astra. Harmadik nemzedéke, az elmúlt két évben, 1,2 millió vevőre talált, és ezzel meghatározó szerepet játszik Európa autós statisztikájában. Az új Astra a Bolognai Autószalonon (december 7-17.) mutatkozik be, november végétől rendelhető.

hvg.hu Autó

Érkezik az új Astra kabrió

Atlétikus alkattal lép az Astra TwinTop az acéltetős kabriók színpadára. Első pillantásra egy kiválóan edzett sportolót juttat eszünkbe a családi használatra alkalmas négyüléses kocsi, ugyanakkor az új Astra kabrió rendkívül elegáns. Ívbe feszülő, folyamatos tetővonala összetéveszthetetlenné teszi. Hazai ára még kérdéses.