Kiricsi Gábor (hvg.hu)
Kiricsi Gábor (hvg.hu)

Flottaautók vezetőinek gyakoroltatása nem elterjedt, bár egyre gyakoribb Magyarországon is. Van vezetéstechnikai kurzus, ahol a útviszonyokat modellezik tanpályán, a másik keretében a forgalomban gyakorolhatja a sofőr a lehetséges balesethelyzetek jó előre való felmérését, az úgynevezett ökotréningeknél pedig az üzemanyag-takarékos vezetéstechnika elsajátítása a cél - olvasható a HVG Cégautó 2010 kiadványban.

A cégautó-különszámnak nyilatkozó gépjárműflottát üzemeltető cégek képviselői szerint a frissen fölvett munkatársak jelentik a nagyobb kockázati tényezőt, ők törik össze gyakrabban a céges autót. A Johnson and Johnson (J&J) magyarországi leányvállalata például 2003-ban regisztrálta, hogy a balesetek több mint felét a mintegy 10 százalék új munkavállaló okozta. Ennek nyomán a frissen felvett területi képviselőket azóta először is beíratják vezetéstechnikai gyakorlatra, majd városi–országúti forgalmi tréningre küldik, amelyet videóra vesznek, és a felvétel alapján az oktató segítségével kielemeztetik velük tipikus vezetési hibáikat. Későbbi tréningeken aztán ellenőrzik, hogy a munkatárs képes volt-e megszabadulni rossz beidegződéseitől.

A cégek által gyakran őszre időzített vezetéstechnikai tréningeken az autóvezető előre felkészülhet olyan helyzetekre, amelyekkel nem átlagos időjárási körülmények és útviszonyok közepette találkozhat majd. Vizes műgyanta borítás szimulálja például a tükörjeget, egy rántópad pedig a kocsi hátsó tengelyét dobja odébb egy méterrel. A sofőr kipróbálhatja, melyik helyzetből szabadulhat gázadással, melyikből fékezéssel, hogyan kerülheti el a pánikhelyzetet, miként gyorsíthatja reakcióját, amikor a gépkocsi irányíthatatlanná válik. E gyakorlat lassan bekerül a céges csapatépítő foglalkozások repertoárjába, s néha maguk a munkavállalók igénylik – a cég pénzén – a tréninget.

„Nekünk nem az a fontos, hogy egy baleset utóbb jogilag tisztázható legyen, hanem hogy a tréningünkön részt vevő majd mindent megtegyen az elkerülésére” – körvonalazza a Safe Drive autóstréner-központ filozófiáját Hernádi Zsuzsa vezető. Az oktatáshoz ők is négy kamerával felvett filmet használnak, amelyet visszajátszanak a tréningen részt vevő munkatársnak. Az esetvideón például világosan látszik, hogy a volán mögött ülő munkatárs vonásai kezdettől feszültek, egy elévágó gépkocsira aztán első reakcióként rávillog, s csak utána fékez. „Arra tanítjuk az autóvezetőt, hogy ilyen helyzetekben ne a megtorlással legyen elfoglalva, hanem az óvintézkedésekkel” – mondja az oktató.

Javuló bónuszbesorolás

A 190 járműből álló flottát fenntartó J&J az amerikai központjától átvett mutatót használ a baleseti gyakoriság mérésére, az 1 millió megtett mérföld alatt történt balesetek számát. „1998-ban még 19 baleset jutott 1 millió mérföld megtett útra, mára hatra csökkent a számuk” – mondta HVG Cégautónak Kovács Zoltán, a vegyipari cég flottamenedzsere. A cég nemcsak a friss munkatársakat küldi tréningre, hanem azt is, aki karambolozik: trénerrel együtt ültetik egy autósiskola bekamerázott autójába, s utána a felvett videó alapján kielemzik a munkatárs valós forgalmi helyzetekben tanúsított magatartását. „A folyamatosan csökkenő balesetszám a bónuszrendszerben a cégautóra kötött biztosítás díját évi akár 4-5 százalékkal is csökkentheti, ezzel lényegében megtérül a befektetés” – szögezi le a flottamenedzser. Az autóvezetői tréningek bevezetésével magyarázza a száz gépjárműből álló flottát fenntartó Lilly gyógyszercég HR-vezetője, Balázs Gábor is, hogy a kilencvenes évek végén még évi egy-két totálkáros balesetük volt – súlyos személyi sérülésekkel –, 2008-ban és 2009-ben viszont már egy sem.

Önrésztérítés

A munkatársak saját hibás baleseteit a cégautó-különszám által megkérdezett vállalatoknál hasonlóan szankcionálják: évente egy okozott karambol utáni javítás költségeit fedezi a cég, illetve az ezt követő vezetői tréning árát is, ha a vétkest erre is kötelezik. A J&J-nél a második okozott karambolnál a vétkesnek 50 ezer forintig be kell szállnia a biztosítási önrészbe, a harmadiknál pedig 100 ezer forintig, és ekkor már a tréninget is ő fizeti.

Toleranciaküszöbre több változat is van. A Lillynél például az önhibás balesetek elévülési ideje 24 hónap vagy 80 ezer megtett kilométer. Annál szokatlanabb a Dupont módszere: Kovács Gyula kereskedelmi igazgató 18 év alatt egyszer ütközött, s bár a rendőrség vétlennek találta, a Dupont-központ – az ilyen esetekben a balesetes munkatárs és főnöke által kötelezően elkészítendő beszámolóból tájékozódva – úgy ítélte meg, a baleset elkerülhető lett volna, ezért figyelmeztették, s tréningre küldték.

Napokig tartó papírmunka és beszámoltatás követ minden koccanást a Dupont-nál. „Kollégáink, illetve feletteseik egymást is ellenőrzik. Az utas munkatársnak kötelessége megfigyelni a másik vezetését, s elmondani neki, hogy miben kellene fejlődnie” – írja le az igazgató a cégdrillt. Havonta egyszer csapatgyűlésen beszélik meg egymással a rázós helyzeteket s azok lehetséges megoldását. Aki bizonyíthatóan szándékosan vét a közlekedési szabályok ellen, vagyis például nem csatolja be a biztonsági övét, telefonál vezetés közben (akár kihangosítóval is, a cégnél ugyanis az is tilos), azt azonnal elbocsátják.

A vezetéstechnikai tréning egyelőre főleg a multiknál gyakorlat (ők rendszerint beszámolót kötelesek küldeni anyavállalatuknak a balesetekről és azok következményeiről). Az üzemanyag-takarékossági tréningek pedig még a káresemény-megelőzésre szolgáló oktatások számától is elmaradnak. Pedig mint a több száz autós flottát üzemeltető Coca-Colánál a HVG Cégautó 2010 megtudta, az üzemanyag-takarékossági foglalkozásoknak köszönhetően autóik 100 kilométeren átlagosan fél literrel kevesebbet fogyasztottak, mint azelőtt.

 

További részletek a HVG Cégautó 2010 kiadványban.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Autó

Ki kaphat cégautót Magyarországon?

Magyarország legnagyobb árbevételű cégei tulajdonképpen három csoportba sorolhatók aszerint, 2009-ben hogyan változtattak flottakezelési szokásaikon. Az egyik csoport a közszolgálati és állami tulajdonú cégek, ezek általában a legtöbb takarékoskodási eszközt bevetik: csökkentik a cégautók számát, módosítják a hitelszerződéseket, korlátozzák a magánhasználatot. A magáncégek esetében viszont leginkább attól függ, váltanak-e, s hogyan, hogy zömmel munkaautókat üzemeltetnek-e, vagy sem – olvasható a HVG Cégautó 2010 kiadványban.

Autó

Nyaralás cégautóval. Mire figyeljen oda?

Sokan céges autóval vágnak neki a nyaralásnak. Különösen külföldi út esetén érdemes előre meggyőződni arról, hogy a használati, kiviteli engedélyek, az autó tartozékai rendben vannak-e. Jó tisztában lenni azzal is, mire terjed ki a céges autókra kötött biztosítás – hívja fel a figyelmet a KBC Autolease szakértője.

Autó

Gyenge a forint, drágul a benzin

Négy forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 340 forintra, míg a gázolajé 322 forintra nő.

hvg.hu Autó

Milyen autókkal járnak a miniszterek Németországban?

Kíváncsian várjuk, az új magyar kormánytagok milyen autókat rendelnek maguknak, netán megelégednek az előző miniszterek leharcolt Audi A6-osaival. Németországban a választások után mindig bemutatják, milyen járművel közlekedik a kancellár és új kabinetjének tagjai.

Autó

Mi történik a magyar cégautópiacon?

A válság első teljes évében, 2009-ben a céges autók értékesítése kisebb mértékben csökkent, mint a magánautóké, így a cégszemélyautó-eladások aránya a teljes értékesítésben a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) adatai szerint már meghaladta az 50 százalékot. Piacelemzők szerint 2010-ben ez az arány 60 százalék körül is maradhat. Ennek előjeleként a januárban értékesített személygépkocsiknak már 61 százalékát cégek vásárolták meg, mivel a hitelszigorítások – az autóhitel futamideje maximum 84 hónap, forinthitelnél legalább 25, euróhitelnél 40, más devizahitelnél 55 százalék kell legyen az önrész – inkább sújtják a magánvásárlókat, mint a cégeket.

Autó

Vége a gázolajlopásnak, GPS-szel felügyelik a szállítást

Új GPS flottakövető rendszert vezetett be 163, leginkább 24 tonnás hűtőkamionjaiban az élelmiszer és FMCG termékek hazai szállításában piacvezető Szemerey Transport Kft., így a szállított árumennyiség csaknem 80 százaléka utazik teljes felügyelet alatt.

hvg.hu Autó

Csak a cégekben bízhatnak az autókereskedők

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) előrejelzésének megfelelően tovább lassul a forgalomba helyezések visszaesése, ami azonban semmiképpen nem jelenti a piac helyreállását. Az értékesítési darabszámok továbbra is mélyen alatta maradnak a magyar piac felvevőképességének. Az MGE szerint ennek elsődleges oka, hogy továbbra sem indult meg a vevőfinanszírozás, amelynek példátlanul alacsony szintje jelentősen gátolja, elsősorban a személygépjármű és motorkerékpár értékesítést. Az első öt hónapban 7063 új autót helyeztek forgalomba, 37 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Autó

Melyik a legnépszerűbb cégautó Magyarországon?

Az immár harmadszor megjelenő HVG Cégautó különszám értékelő, elemző cikkeiből kiderül, hogyan mentették meg 2009-ben a céges vásárlók az évek óta válságban lévő magyar autópiacot a teljes csődtől, és hogy a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva nekik min kellett változtatniuk az „autópolitikájukban”.

hvg.hu Autó

Hogyan érintette a válság a cégautópolitikát?

2008-ban nemhogy csökkent volna, pár ezerrel még nőtt is Magyarországon az újonnan forgalomba került új és használt cégautók száma, rá egy évre viszont már mindkettő drasztikusan visszaesett: 2009-ben nagyjából feleannyi cégautót adtak el a kereskedők, mint egy évvel korábban. A cégek azonban nemcsak új autót vásároltak kevesebbet, hanem úgy tűnik fel, a szokásosnál többet is vontak ki a forgalomból. Erre utal, hogy évtizede 9–10 százalék között van a cégautók részesedése a teljes hazai személygépkocsi-állományon belül, 2009-ben viszont 9 százalék alá került - derül ki a HVG Cégautó 2010 kiadványból.

Bulgária még több állami támogatással próbálja elcsábítani a Volkswagent

Bulgária még több állami támogatással próbálja elcsábítani a Volkswagent

Elzárást kaptak a kutyákat láncra verő és éheztető állatkínzók

Elzárást kaptak a kutyákat láncra verő és éheztető állatkínzók

5200 éves sírrendszert tártak fel Németországban

5200 éves sírrendszert tártak fel Németországban

Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő

Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő

Egy Boris Johnsonnak öltözött klímaaktivista felmászott a felállványozott Big Benre

Egy Boris Johnsonnak öltözött klímaaktivista felmászott a felállványozott Big Benre

A Kaukázusban magyar őstörténti vonatkozású sírokat tártak fel

A Kaukázusban magyar őstörténti vonatkozású sírokat tártak fel