szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy felmérés szerint nem sofőr nélküli autókra vágyunk, hanem hogy valami segítse a parkolást, vezetést.

Tíz sofőrből kilenc szeretne biztonsági asszisztenseket az autójában – derül ki a Ford számára 2500 főn végzett felméréséből, de mindössze 40 százalékuk ülne be szívesen egy teljesen önműködő autóba.

A felmérés szerint a válaszolók 60 százaléka a vezetők válla mögött lévő vakfoltot hibáztatja a balesetekért, 50 százalékuk aludt már el vezetés közben, vagy ismert valakit, akivel ez megtörtént, és 40 százalékuk fél a párhuzamos parkolástól. Ezen a problémák kivédésére pedig természetesen szívesen látnának az autójukban megfelelő asszisztenciát.

Az asszisztenseket egy rendszerbe kapcsoló még csak tanulmányokban létező önműködő autókra is igen kíváncsiak a potencionális vevők. A megkérdezettek fele ugyanis érdeklődött irántuk, de mindössze 39 százalékuk tartotta úgy, hogy kényelmesen éreznék magukat egy sofőr nélküli kocsiban.

A tanulmányt a Ford rendelte meg a piackutató Penn Schoen Berland cégtől, amelyből nem nehéz kitalálni, hogy az új 2013-as Fusionnek igyekeznek „megágyazni”, amelyben már olyan extrák lesznek, mint a sávtartó asszisztens, az adaptív tempomat, a vakfolt jelzőrendszer, és a tolató kamera. Mindemellett persze érdemes megjegyezni, hogy ezek közül sok asszisztens más autókban, így a Nissan, a Chevrolet, a Honda, és a Toyota modelljeiben is megtalálhatóak.

Egy mai középkategóriásban szinte minden benne van.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba