szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták a rendőrök azt a horvát teherautósofőrt, aki tíz nappal ezelőtt halálra gázolt egy 39 éves férfit a Zala megyei Pusztaszentlászlón, de megállás nélkül továbbhajtott - közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa pénteken sajtótájékoztatón.

A 60 éves horvát gázolót csütörtök délben tartóztatták fel a letenyei határátkelőn, amikor tartálykocsi szerelvényével éppen Magyarországra akart belépni. A szlovén és horvát hatóságok közreműködésével elfogott férfit őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Az előzményeket ismertetve felidézte, hogy a férfi november 5-én éjszaka a növényi olajat szállító kamionjával Horvátországból Bécsen át Lengyelországba tartott, amikor Pusztaszentlászlón elgázolta a földön fekvő helybéli férfit. Amikor a sofőrt kihallgatták, védekezésként azt mondta, hogy a rossz látási és útviszonyok miatt nem észlelte a gázolást, de ennek ellenére beismerte annak tényét.

A rendőrség közölte azt is, hogy a térfigyelő kamerák felvételei szerint - amit az orvos szakértői vizsgálat is alátámasztott - a későbbi áldozat erősen ittas volt, így kerülhetett az úttestre. 

Megerősítették azt a korábbi információt is, amely szerint a 39 éves férfi apja évekkel korábban ugyanitt szintén hasonló körülmények között vesztette életét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel