szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerbiai üzem dolgozója csavarhúzóval esett neki a gyártósoron lévő 500L modelleknek, melyekre trágár kifejezéseket vésett.

Betelt a pohár a Fiat egyik dolgozójánál, aki egy csavarhúzóval összesen 31 darab autót karcolt össze a szerbiai Kragujevacban található üzemben. A munkás különböző trágár kifejezéseket és szidalmazó üzeneteket vésett a már elkészült 500L modellekre, amivel a gyár vezetőségének és az olasz minőségellenőröknek akart üzenni.

A szélsőséges megnyilvánulás oka a vezetés és a munkavállalók közötti feszültségben keresendő, amit a túl hosszú munkaórák és a szünetek megtagadása váltott ki. Ezt a szerbiai Fiat importőr vezérigazgatója sem tagadta: „Az eset valószínűleg a nehéz munkakörülményeknek tudható be, amit a fiatalabb dolgozók könnyebben elviselnek, mint az idősebbek. Három műszakban folyik a munka, meglehetősen nagy nyomás alatt, ami a menedzsment felől érkezik és a havi átlagfizetés nagyjából 34 ezer szerbiai dínár (átszámítva kb. 90 ezer Ft ).”

Zoran Mihajlovic azt is hozzátette, hogy a kézírás alapján egy ember felelős a rongálásért, de hogy ki azt egyelőre még csak vizsgálják. A sérült autókat egyébként szét kell szedni és újra kell fényezni.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba

Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna