szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség valóban nem kötött casco biztosítást a közelmúltban beszerzett új Opel Astrákra - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a Blikk értesülését pénteken az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy a szolgálati gépjárművek javítási költségeit ennek ellenére a rendőrség fizeti.

Blikk pénteki számában arról írt, hogy a néhány hónapja beszerzett új Opel Astrákon nincs casco. Így ha szolgálat közben a rendőr a saját hibájából összetöri az autót, akkor a javítást "zsebből" kell kifizetnie.

Az ORFK az MTI megkeresésére azt közölte, elemezték az elmúlt négy év casco befizetéseinek, illetve az annak terhére kifizetett visszatérítéseknek az összegét. Ez alapján megállapították, hogy a casco szerződések megkötése többletköltséget ró a rendőrség költségvetésére. 

A rendőrség úgy véli, gazdaságosabb, ha egy baleseti kár rendezését biztosító keretet különítenek el és ebből javíttatják a meghibásodott rendőrségi gépjárműveket - tették hozzá.

Kiemelték ugyanakkor, hogy akár van casco egy kárt szenvedett szolgálati gépjárművön, akár nincs, a "hivatásos állománynak nincs kártérítési felelőssége". A szolgálati gépjárművek esetleges javítási költségeit nem a gépjárművet vezető rendőr, hanem a rendőrség fizeti. 

"A szabályozással minden rendőr tisztában van, így azok a rendőröknek tulajdonított nyilatkozatok, amelyek ennek ellenkezőjét tartalmazzák, bizonyosan nem rendőrtől származnak" - írta az ORFK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben