szerző:
hvg.hu

Az olaszok különleges helyszínt választottak a Veneno Roadster bemutatójára, de egy olyan autó, amiből csupán 9 darabot készítenek és az ára 1 milliárd forint, megérdemli a felhajtást.

A Lamborghini Veneno Roadstert októberben leplezték le, de élőben a gyár alkalmazottain kívül még senki nem láthatta. Egészen mostanáig, ugyanis az olaszok rendhagyó bemutatót szerveztek egy Abu-Dzabiban állomásozó repülőgép-anyahajón, ahova a potenciális ügyfeleken kívül csak a helyi hatóság képviselői és néhány médiamunkás kapott meghívást.

Hogy miért pont az Emirátusokra esett a választás, azt mindenki sejtheti, de azért Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke is elárulta az összefüggést: „Rendkívül erős kereslet mutatkozik az autóink iránt a régióból, olyannyira, hogy a Közel-Kelet a legnagyobb piacaink közé tartozik a világon.”

©
©

Vagyis a sejkek imádják a ritka sportautókat, melyek közül a Lamborghini Veneno Roadster igazi kuriózumnak számít, hiszen csak 9 példány készül majd belőle 2014-ben, az ára pedig 3,3 millió euró lesz, vagyis átszámítva közel 1 milliárd forint. Ennyi pénzért egy olyan utcai versenyautót kap a szerencsés vevő, ami 2,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, a végsebessége pedig 355 km/óra, köszönhetően a 750 lóerős V12-es motornak.

Hogy mennyire közel áll egy versenyautóhoz, arra csak annyit mondtak az olaszok, hogy „az aerodinamikai hatékonysága egy versenyprototípussal vetekszik”. Nem csak ez, de a felhasznált anyagok is az autósportotot idézik, hiszen az utascellán keresztül a karosszériaelemekig, minden szénszálas anyagból készült.

©
©

 

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Megvan Baló György temetésének időpontja

Megvan Baló György temetésének időpontja

Nem tudják még a Néppártban, leváltják-e Szájert

Nem tudják még a Néppártban, leváltják-e Szájert

Puzsér: Mi szükség van Momentumra?

Puzsér: Mi szükség van Momentumra?

Ma őrizetbe vehetik a Portugáliának kiadott, Ronaldo szexbotrányát kirobbantó hackert

Ma őrizetbe vehetik a Portugáliának kiadott, Ronaldo szexbotrányát kirobbantó hackert

Nagyot csökkent a budapesti  bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

Nagyot csökkent a budapesti bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

A véreskezű sztárszakács

A véreskezű sztárszakács