szerző:
hvg.hu

Több ezer eurós bírságot szabhatnak ki az osztrák hatóságok a Red Bullra, amiért engedély nélkül hajtottak be egy sípályára Forma 1-es autójukkal.

Nem hatotta meg az osztrák hatóságokat a Red Bull lenyűgöző videója, amiben egy korábbi Forma 1-es autójukat hajtották meg az osztrák Alpokban. A Gp-live.hu úgy tudja, hogy akár 30 ezer eurót is fizethetnek a havas extrémkedésért, mert Ausztriában minden járműnek, ami a forgalmon kívül vagy elkerített területen akar futni, engedélyre van szüksége. Az ok: ilyen helyen könnyen kárt okozhatnak a természetben az autók.

A RebBull RB7-et a fiatal Max Verstappen vezette körbe a sípályán, miközben több mint 3500-an voltak kíváncsiak a nem mindennapi mutatványra, amihez téli gumit és még hóláncot is felszereltek a 800 lóerős versenyautóra.

Az eredmény önmagáért beszél – ide kattintva meg is nézheti –, kár, hogy az osztrákokat ez nem hatja meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Gyengén kezdtek a sárgamellényesek Párizsban

Gyengén kezdtek a sárgamellényesek Párizsban

Puzsér mögött az LMP

Puzsér mögött az LMP

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”