szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elektromos eszközt a kocsi hátuljában rejtenék el, és az autó mondaná meg, mikor kell használni.

Javában tart a Pekingi Autószalon, ahol az Audi hétfőn mutatta be az egyszerre kupé és roadster változatban is megérkező az új Audi TT RS-t, amit nem mellesleg Magyarországon gyártottak. A németek azonban egy tervet is bemutattak, ami hatásos fegyver lehet a közlekedési dugók ellen.

A Connected Mobilty Concept tulajdonképpen egy, a Q3 alapjain nyugvó gép, ám igazából nem is ez az érdekes, hanem az, amit maga az autó tartalmaz. A lényeg a hátsó lökhárítónál található, ott ugyanis egy titkos rekeszben egy gyönyörű, elektromos meghajtást kapott longboard bújik meg.

©

Az elképzelés szerint az autó navigációs rendszere számolná ki, hogy kocsival, vagy a longboard segítségével érdemes tovább közlekedni annak érdekében, hogy mielőbb célba érjünk.

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Az eszköz alumíniumból és szénszálas anyagokból készülne, amit három különböző módon lehetne használni: normál longboardként és elektromos meghajtású rollerként is, de van rajta "szállító" funkció, amikor valaki például a bevásárlását szeretné elvinni az autójáig.

Az Audi szerint egyetlen feltöltéssel 11 km-t tud megtenni vele a tulajdonosa, a jármű pedig körülbelül 28 km/h-s csúcssebességre képes, ami azért elég vad lehet. Ilyen tempónál már nem árt, ha egy bukósisak is kéznél van.

Hasonló elgondolása – mármint, hogy valahogyan fel kellene számolni a közlekedési dugókat – a Fordnak is volt, ők egy igen érdekes szabadalommal álltak elő, amiben szerepet játszik az autó hátsó kereke is.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden megkezdte a leszámolást a Trump-örökséggel, törvényhozási trükköt is bevet

Biden megkezdte a leszámolást a Trump-örökséggel, törvényhozási trükköt is bevet

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

Tippek, ha rosszul indul a nap

Tippek, ha rosszul indul a nap