szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svédek egyértelművé tették, milyen irányba indul el a cég a következő években. Ahogy fogalmaznak: "Ez már nem apukád autója!"

Igen alapos munkát végzett a Volvo néhány nappal ezelőtt, amikor felvillantott néhány részletet arról, hogyan nézhet majd ki a jövő Volvója. A márka kedvelői azóta tűkön ülve vártak arra, hogy végre hivatalosan, egy az egyben is láthassák az új gépeket, a svédek pedig amit ígértek, teljesítették: szerdán leleplezték a leendő 40-es széria tanulmányautóit.

Az már első ránézésre is feltűnik, hogy a Volvo egyértelműen a prémium kompakt modellek piacát célozza meg, vagyis az Audi A3-nak és a Mercedes GLA-nak valóban lesz némi félnivalója.

©
©

A modellcsalád tagjai merész külső és belső formajegyeik mellett piacvezető technológia tartalmat kínálnak az online kapcsolódás, a részben vagy teljesen elektromos hajtás, valamint az autonóm mobilitás terén.

Az új tanulmányautók elsőként alkalmazzák a Volvo új kompakt moduláris platformját (Compact Modular Architecture, CMA), amelyet kifejezetten kisebb méretű autók számára fejlesztettek ki. „A CMA platform lehetővé tette, hogy különleges, fiatalos értékeket képviseljenek. Ez a jövő áll a Volvo előtt” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.

©

A Volvo új globális kompakt modellcsaládjában helyet kap egy akkumulátoros elektromos meghajtású modell, valamint egy Twin Engine technológiájú, plug-in hibrid hajtásláncú változat is, összhangban a vállalat azon törekvésével, hogy teljes termékkínálatát részben vagy teljesen elektromos hajtásláncokkal egészítse ki. Hogy mennyire komolyan gondolják a változást, azt jól mutatja, hogy a cég 2025-re egymillió ilyen autót akar értékesíteni.

©
©
©
©
©
©
©

Az új 40-es széria első képviselője várhatóan már 2017-ben sorozatgyártásba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen