szerző:
hvg.hu

Mind a két módszernek vannak előnyei és hátrányai, mutatjuk, hogy pontosan mire gondolunk.

Ha az útra merőleges parkolásra kerül a sor, rajtunk áll a dolog, hogy egyszerűen beállunk orral a szabad helyre, vagy inkább betolatunk oda. Az elmúlt időkben azonban több helyen is felbukkantak ilyen és ehhez hasonló táblák:

©
©

Jól látszik, hogy nem hivatalos és szabályos közlekedési táblákról, hanem egyszerűen a sofőrök segítségét kérő, kisipari módszerekkel legyártott táblákról van szó. Ilyeneket általában olyan helyeken szoktak elhelyezni, ahol a parkoló autókhoz közel találhatók a lakóházak földszinti nyílászárói, és ezen kérésekkel azt szeretnék elérni, hogy ne pöfékeljük tele tolatás (és télen motormelegítés) közben a lakásokat, hanem ehelyett inkább orral parkoljunk be.

Az persze már más kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyivel javít az ott lakók levegőminőségén. Illetve az is megfontolandó, hogy bár kényelmes és gyors az orral előre beparkolás, az onnan tolatva történő kiparkolás kockázatosabb, hiszen a sofőrnek korlátozott a látása a többi autó takarásából, tolatva történő kiálláskor.

Ön ilyen helyzetben hogyan parkolna le?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!