szerző:
hvg.hu

A ma adható legtöbb luxus – körülbelül ez lehet a jelmondata a most leleplezett Phantomnak.

A hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot 2003-ban dobták piacra, és egészen idén év elejéig gyártották. A nyolcadik generációs Phantomot a potenciális vásárlók zárt ajtók mögött már április elején láthatták, azonban a hivatalos bejelentésre egészen mostanáig kellett várni. Nos, a kékvérű brit márka új zászlóshajó-modellje ilyen lett:
©

A hazánkban élő kanadai milliárdos, az őrült Ferrari-gyűjtő Josh Cartu egy nemrégiben nekünk adott interjúban elárulta, hogy már megrendelte az új Phantomot, melyet várhatóan 2018 márciusában fog átvenni. Ekkortól tehát már Budapest útjain is találkozhatunk majd a hatalmas luxusautóval.

©

Az új Phantom a korábbinál nagyobb és a frontrészbe jobban beleolvadó hűtőrácsot kapott, ami felett az elmaradhatatlan Spirit of Ecstasy szobor az eddiginél magasabban trónol. A lézer technológiára épülő fényszórók éjszaka is nappali világosságot képesek teremteni, és akár 600 méterre elvilágítanak. Az eleganciát fokozandó a motorháztetőn, az ablakok körül és a C-oszlopnál vastag, kézzel polírozott rozsdamentes acéldíszítések találhatók.

©

Az autó nemcsak kívül, hanem belül is teljesen megújult, így például említést érdemelnek a vadonatúj luxusfotelek, melyek mind elöl, mind hátul szuperkényelmes utazási élményt biztosítanak. A kézzel faragott fabetétekkel élesített műszerfalról természetesen nem hiányozhat a drága analóg óra, amitől nem messze két darab 12,3 colos digitális kijelző található.

©

A rendkívül halkan gördülő 22 colos gumikat kapott új Phantomban nem kevesebb mint 130 kilogrammnyi hangszigetelés rejtőzik. A világ jelenlegi leghalkabb autójának kikiáltott autó belterében 100 km/h tempó mellett 10 százalékkal kisebb a zaj, mint az előd esetében. A meghajtásról egy duplaturbós V12 erőforrás gondoskodik, mely 6,75 literes lökettérfogatból 563 lóerős teljesítményt és 900 Nm nyomatékot állít elő. Utóbbi már 1700-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

©

A légrugós és négykerék kormányzású új Rolls-Royce Phantom árát egyelőre sűrű homály fedi, de persze ez nem is lényeges szempont a vásárlóközönség számára.

©

 

©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Embertelen húzás: már az asztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor lefújták a műtétjét

Embertelen húzás: már az asztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor lefújták a műtétjét

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Sallói nagyot megy Amerikában

Sallói nagyot megy Amerikában

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon