szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március elején indította el Elon Musk a Loveday nevű projektet, melyben a legjobb rajongói reklámfilmeket keresték. Most győztest hirdettek.

A Tesla messze földön híres, nemcsak az elektromos autóiról, hanem arról is, hogy nem költ reklámokra. Egész pontosan egyetlen reklámfilmet sem forgatott még a cég, ami két dolgot jelent: egyrészt bíznak annyira a termékben, hogy az eladja önmagát, és nincs szükség rá, hogy külön reklámozzák, másrészt pedig a rajongók időről időre előlépnek és készítenek egy olyat, ami előtt még Elon Musk is megemeli a kalapját.

Ez tűnt fel néhány hónapja egy amerikai ötödik osztályos kislánynak, Bria Loveday-nek is, aki levelet írt a Tesla-vezérnek, hogy szerinte érdemes lenne versenyt rendezni a rajongók által készített reklámfilmek között. Az ötlet annyira megtetszett Musknak, hogy néhány héttel később már el is indult a Project Loveday: a nevezők egy legfeljebb 90 másodperces reklámot készíthettek a Tesláról, majd a YouTube-ra feltöltve kellett azt megosztani a céggel.

A verseny egészen mostanáig, a Model 3 leleplezéséig tartott, Elon Musk pedig kihirdette a győztes pályaművet. A legjobb munka az amerikai YouTube-sztár Marques Brownlee, vagyis MKBHD videója lett. Ezt mutatjuk most, utána pedig a TOP 10 további szereplőit:

És most jöjjön a többi (nem helyezési sorrendben):

A Better Future:

Tesla Fieldtrip

SUPER QUICK Tesla Fan Video

EMBRACE THE ENERGY

Electric Car Range Race: How far can electric cars go?

Spring

Weekend Vibes

Hope

Spaceships. For Earth.

Azért az oldalunkat furdalja a kíváncsiság:

Ha szeretné megnézni azokat is, amelyek korábban készültek, ide kattintson.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!