szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen az, amikor egy türelmét vesztett lakos önhatalmúlag módosít a helyi közlekedési szabályokon.

Szerdán írtunk arról, hogy egy kis magyar településen, Pulán mobil sebességjelző kihelyezésével próbálják lassításra ösztönözni a főúton hömpölygő autótömeget. A helyiek már alig mernek átmenni az úton, a gyerekeket és az időseket féltik a forgalomtól, és mihamarabb új gyalogos-átkelőhelyeket szeretnének.

Vélhetően ugyancsak a nagy forgalmat és az úton történő egyre nehezebb átkelést elégelte meg az az idős asszony is, aki saját kezével zebracsíkokat festett fel a lakóhelyéhez közeli útszakaszon. A helyszín nem Magyarország, hanem Oroszország, konkrétan a mintegy 1 millió lakossal rendelkező Perm városa.

©

A nénit több járókelő is arra kérte, hogy hagyjon fel a cselekedetével, de a hölgy tántoríthatatlan volt, és befejezte a munkát. A festék azonban nem volt túl tartós, néhány nappal később ugyanis már csak alig látszottak a csíkok.

©

Hazánkban általában akkor engedélyeznek egy új városi gyalogos-átkelőhelyet, ha a helyszínen óránként mintegy 60-100 gyalogos, illetve 600-700 autó közlekedik. A zebra elkészítése ráadásul egyáltalán nem olcsó mulatság: a sok esetben közvilágítás-, közlekedési lámpa- és járda módosítással járó beruházás ára 10-30 millió forint magasságában mozog.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!