szerző:
hvg.hu

A tisztán elektromos hajtásláncú amerikai szedán ezúttal egy négyszemélyes olasz telivér ellen villantja meg a tudását.

Az alábbi videó egyik főszereplője egy Ferrari FF, melynek motorházteteje alatt egy 6,5 literes V12-es szívómotor teljesít szolgálatot. A 660 lóerős teljesítményű és 683 Nm nyomatékú olasz sportautó 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra. Ez igen komoly produkció egy négyszemélyes autótól, de a videó másik főszereplője ellen ez is kevés.

A másik autó ugyanis egy Tesla Model S P100D, melynek mintegy 700 lóerős teljesítménye 2,7 másodperc körüli 0–100-as sprintidőt tesz lehetővé. A videóban a Ludicrous Plus módban használt Tesla mind állórajt, mind pedig rugalmasság tekintetében komolyan elveri az ugyancsak négykerék-hajtású Ferrarit. Az első összecsapás 3 perc 20 másodperc magasságánál kezdődik:

Megjegyzendő, hogy a Ferrari a Teslával ellentétben az üzemanyagtartály kiürüléséig egymás után lényegében akárhányszor produkálni tudja a maga gyorsulási értékét. Ezenkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy míg a Tesla "csak" 250-nel tud menni, addig a Ferrari végsebessége 335 km/h. A hangjukat pedig össze sem lehet hasonlítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lehet, hogy a Microsoft egyik fejese épp most kotyogta el az új Xbox legnagyobb durranásait?

Lehet, hogy a Microsoft egyik fejese épp most kotyogta el az új Xbox legnagyobb durranásait?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Handó visszavág

Handó visszavág

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson