szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészen különleges munkamegosztás zajlik a volán mögött, és ez a lány testvérpár egészen kiválóan vezet.

Abby Hensel és Brittany Hensel 1990. március 7-én születtek az Egyesült Államokban, egy törzzsel és két fejjel rendelkező sziámi ikerpárként. Nagyon ritka az ilyen összenövési rendellenesség, statisztikák szerint csak minden negyvenezredik ikerszülésnél fordul elő hasonló. Az így születetteknek pedig alig 1 százaléka éli csak meg az első születésnapját, viszont Abby és Hensel szinte csodával határos módon idén már a 27. születésnapjukat ünnepelték.

A gyemekkorukban a Life magazin címlapjára került hölgyek egy testben négy tüdőlebennyel, két szívvel, két gyomorral, de egy májjal, egy bélrendszerrel és egy ivarszerv-rendszerrel rendelkeznek. A két eltérő személyiséggel rendelkező sziámi ikerpár mondhatni teljes életet él, a futás, úszás, motorozás és autóvezetés sem jelent akadályt számukra.

Ezen a korábbi videón (10:42-től) a testvérek éppen az utolsó vezetési oktatásukon vesznek részt:

Az egyetemi diplomával rendelkező Hensel ikreknek külön-külön kellett vizsgázniuk autóvezetésből, az írásbeli tesztjük másodszorra sikerült. "Úgy gondolom, jó sofőrök vagyunk. Amikor vezetünk, Abby kezeli a gázt és a féket, közösen kormányozunk és én indexelek" - mondta Brittany, aki elmondta, hogy az összehangolt tevékenységek nem okoznak gondot számukra, hiszen születésüktől fogva egymásra vannak utalva.

"Nem tudom mi történne, ha egy rendőr gyorshajtáson kapná őket." - mondta Patty, az ikrek édesanyja. "Mindketten büntetést kapnának, vagy csak Abby, mert ő kezeli a gázpedált?"


Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

100 évnél idősebb magyar is kigyógyult a koronavírus-fertőzésből

100 évnél idősebb magyar is kigyógyult a koronavírus-fertőzésből