szerző:
hvg.hu

A stuttgartiak úgy érezték, hogy itt az ideje felvarrni a C-Klasse ráncait, íme az eredmény.

A W205 kódjelű C-osztályos Mercedes 2014-ben gördült ki az utakra, vagyis elmondható róla, hogy elérkezett életpályájának feléhez. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a gyártó a ráncfelvarrás eszközével próbálja meg fenntartani az érdeklődést a korosodó típus iránt. A Mercedes a márciusi Genfi Autószalonon tárja először a nagyközönség elé a felfrissített modellt, amely ilyen lett:
©

Külcsín fronton senki se keressen forradalmi változásokat, hiszen ez mégis csak egy facelift. Az új változat elsősorban módosított hűtőmaszkjáról és lökhárítójáról, valamint új első és hátsó lámpáiról ismerszik meg. Alapáron LED-menetfényes halogén fényszórókat kapunk, vagyis mind a LED-es, mind pedig a Multibeam LED-es technológia feláras. Utóbbi most először érhető el a C-osztályban. Két új fényezést is kapunk, a Mojave ezüstmetált és a Smaragdzöld metált.

©

Széria a kulcsnélküli indítás, illetve megújult a turbinaoptikájú indítógomb, valamint a járműkulcs is, amely három kivitelben készül. Szintén új a Multikontúr üléscsomag, amellyel az oldaltámaszok, valamint a gerinctámasz egyedileg beállítható és akár masszírozást is kérhetünk az ülőalkalmatosságtól.

©

A műszerfal a nagytestér, az S-osztály mintájára alakult át. Az alapmodell a klasszikus kétcsöves műszercsoporttal kapható: a csőműszerek között egy 5,5 colos és 383x600 pixeles felbontású színes képernyő található. Opcionálisan teljesen digitális műszercsoport is kérhető, mely egy 12,3 colos és 1920x720 pixeles kijelzőre épül. A központi kijelző alapáron 7 colos és 960x540 pixeles felbontású, opciósan pedig 10,25 colos képátlóval bír.

©

Ugyancsak az S-osztályból, illetve az E-osztályból lehet ismerős a kormánykerék érintésérzékeny felülete, ezenkívül pedig említést érdemel többek közt a hangvezérléssel irányítható ülésfűtés, a korábbiaknál nagyobb tartományban állítható HUD, illetve az 500 méterre ellátó kamera- és radarrendszer. Felár ellenében aktív kormányzásasszisztenst, aktív sávváltó asszisztenst és aktív vészmegállító asszisztenst is kaphatunk.

A várható árról és a motorkínálatról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, mindenesetre több mint valószínű, hogy idén nyártól újfajta négy- és hathengeres motorok bukkannak majd fel a C-osztály szedán és kombi kivitelében.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Csúnya idő lesz október 23-án

Csúnya idő lesz október 23-án

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk