szerző:
hvg.hu

A Bentley gigantikus SUV modellje megkapta a VW konszern fejlett plugin hibrid rendszerét.

A Bentley 2012-ben valósággal sokkolta az autós társadalmat azzal, hogy közszemlére bocsátotta az igencsak véleményes külcsínt kapott EXP 9 F koncepcióautót. Az ezt követő években szerencsére sokat dolgoztak a járgányon, melynek Bentayga néven a 2015-ös Frankfurti Autókiállításon mutatkozott be a véglegesnek mondható, már sokkal vállalhatóbb dizájnt kapott változata.

A második generációs Q7-es által is használt platformra épülő Bentayga egy 5,14 méter hosszú és 2,44 tonna tömegű hatalmas divatterepjáró, mely többféle motorral készül, de egészen mostanáig nem volt rendelhető szupertrendi plugin hibrid hajtáslánccal. Most azonban megérkezett az első hibrid Bentayga, amit a Genfi Autószalonon lepleztek le:

©

A meghajtásról ezúttal egy 3 literes turbós V6-os benzinmotor, egy villanymotor és egy lítium-ion akkumulátorcsomag gondoskodik. A részletes specifikációkat egyelőre sűrű homály fedi, azt azonban elárulták a gyáriak, hogy egy feltöltéssel mintegy 50 kilométeres távolságot lehet megtenni tisztán elektromos módban, illetve, hogy a legújabb Bentayga kilométerenként mindössze 75 gramm CO2-t bocsát ki.

©

Normál hálózati töltővel körülbelül 7,5 óra alatt tölthető fel teljesen az akkumulátor, ami gyorstöltővel ennél háromszor gyorsabban telepumpálható elektronokkal. Az egyelőre ismeretlen árú, hazánkban egyszerűen zöld rendszámozható hibrid Bentley Bentayga 2018 második felétől lesz elérhető, többek közt a brit márka hamarosan megnyíló első magyar szalonjában is.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!