szerző:
hvg.hu

Ha a földfelszíni közlekedés már nem elég gyors, akkor ezzel az új közlekedési eszközzel egyszerűen fel lehet emelkedni a levegőbe.

Az Audi a Genfi Autószalonon leplezte le első tisztán elektromos hajtásláncú személyautóját, a még az idén sorozatgyártásba kerülő e-tront, de a vállalat egy a közlekedés távolabbi jövőjét felvázoló koncepcióval is előrukkolt Genfben. Íme az Audi Pop.Up Next:
©

A Pop.Up Next alapja egy gördeszka jellegű platform, melyben egy 15 kWh kapacitású akkumulátor és két villanymotor található. A 80 lóerős összteljesítményű eszköz egy feltöltéssel mintegy 130 kilométeres távolságot képes megtenni a ráhelyezett utaskabinnal.

Ez utóbbi azonban nemcsak a kerekeken gördülő platformra, hanem egy drónszerű repülő megoldásra is rácsatlakoztatható, melynek köszönhetően a Pop.Up Next egyszerűen a levegőbe emelkedhet. A quadrocopter összesen nyolc darab propellerrel rendelkezik, az őket hajtó elektromotorok összteljesítménye pedig 214 lóerő.

©

A legnagyobb repülési sebesség 120 km/h és egy feltöltéssel maximum 50 kilométert lehet megtenni a levegőben. Ezután következhet egy gyorstöltés, ami mintegy 15 percnyi időt vesz igénybe. Az Audi, az Airbus és az Italdesign által közösen fejlesztett Pop.Up Next mind a földön, mind a levegőben teljesen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül képes közlekedni.

A belül egy gigantikus 49 colos érintőkijelzőt felvonultató Audi Pop.Up Next egyelőre még csak egy vízió, de a fejlesztők szerint 8-10 éven belül realitás válhat belőle.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!