szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen-konszern autóiban is egyre inkább feltűnik majd ez a fontos baleset-megelőzési eszköz.

A legújabb modell, amelybe bekerül a Night Vision rendszer, a hamarosan bemutatkozó Volkswagen Touareg lesz, amely a hőkamerás biztonsági asszisztenst megkapja.

A kamera a kocsi elején helyezkedik el és érzékeli a környezetében lávő nagyobb élőlényeket. A rendszer képes megjeleníteni a kocsi kijelzőjén 10 és 130 méteres távolságon belül felbukkanó embereket, illetve állatokat.

Amennyiben a rendszer élőlényt érzékel, figyelmezteti a sofőrt, mindezt úgy, hogy a mozgásukat is figyeli a rendszer és ha annak iránya a kocsi mozgási sávja felé történik, akkor jelez a rendszer. A kockázati sávon kívül sárgával jelöli az élőlényeket, ha belépnek ebbe a sávba, akkor pirossal.

A rendszer önműködően bekapcsol ebbe figyelmeztető üzemmódba, ha veszélyt érzékel és a kijelölt élőlényre a Led fényszoró rá is villant.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

130 jármű rohant egymásba egy japán hóviharban

130 jármű rohant egymásba egy japán hóviharban

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését