szerző:
hvg.hu

Egy ideje már a turisták által közkedvelt spanyol városban is kapható rózsafagyi, mégpedig egy helyi autóversenyzőnek köszönhetően.

Ha valaki igazán különleges ízvilágú és/vagy szervírozású fagyit szeretne kóstolni Budapesten, az mindenképpen tegyen egy próbát a belvárosi Gelarto Rosával, ahol többek közt bazsalikomos citrom, vaszabis mogyoró, sütőtök, illetve barnakenyér whiskey ízű fagylaltokat is lehet kapni.

A budapesti Gelarto Rosát sokan ismerik, azt viszont csak kevesen tudják, hogy egy ideje már Barcelonában is lehet kapni ilyen rózsa formájú magyar fagyit.

Mégpedig annak a Marc Genének köszönhetően, aki harminchat Forma–1-es futamon indult és 2009-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A Ferrari fejlesztő tesztpilótájaként jegyzett, nemrégiben a 44. születésnapját ünnepelő spanyol versenyző annyira beleszeretett a magyar fagyiba, hogy elvitte azt hazájába, és idén március végén Gelarto Rosa fagyizót nyitott Barcelona belvárosában.

©

Most már csak az a kérdés, hogy ez az ötlet miért nem egy másik barcelonai F1-es pilótának, Pedro de la Rosának jutott eszébe?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!