szerző:
hvg.hu

Az ilyen és ehhez hasonló roadsterek általában fele ekkora áron szoktak elkelni, ezúttal azonban sokat nyomott a latban a kocsi első vásárlója.

A mellékelt fotókon látható Mercedes SLK 230 Kompressor 1997-ben hagyta el a gyártósort, és az azóta eltelt években mintegy 134 500 kilométert tettek meg vele. A kiváló állapotban lévő autó nemrégiben felkerült az eBayre, ahol végül is 19 980 eurós, vagyis átszámítva mintegy 6,3 millió forintos áron kelt el, ami több mint kétszerese az ilyen és ehhez hasonló autók értékénél.
©

A magas eladási árat az indokolta, hogy a bodykittel, Brabus sportkipufogóval és kétrészes 17 colos OZ-Racing felnikkel szerelt autót maga Michael Schumacher vásárolta, és 1997-től 2004-ig az ő kerpeni cégének a tulajdonában volt. Először Schumi anyukája használta a kocsit, később pedig a bácsikája közlekedett vele.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!