szerző:
hvg.hu

Ezúttal párban támad a hamisítatlan NDK-s életérzés, és alaposan megkérik az árát.

Nem is olyan régen a hazai utak még tele voltak a füstokádó kétütemű Trabantokkal, melyek mára szinte teljesen eltűntek. A mostanság már leginkább csak vidéken fellelhető 601-esekre a fiatalabb korosztályok képviselői tátott szájjal tekintenek, mint ahogy tettük azt mi is, amikor a Használtautó kínálatában ráakadtunk erre a két példányra:
©

Az első tulajdonos által árult Trabant Hycomatok közül az egyik 1979-ben hagyta el a gyártósort és bár jelenleg ki van vonva a forgalomból, bármikor visszahelyezhető és teljesen üzemképes. A másik autó 1988-as gyártmány, 22 ezer kilométer van benne és érvényes műszaki vizsgával rendelkezik.

©

A hirdető szerint mindkét 26 lóerős Trabant eredeti és kifogástalan állapotú és rengeteg alkatrész jár hozzájuk. A 4,8 millió forintos irányárat viszont még így is enyhén magasnak találjuk.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!