szerző:
hvg.hu

A Harley-Davidson lényegében szinonimája az amerikai motoroknak. Pedig csodás kerékpárokat is gyártottak.

Egy évszázaddal ezelőtt a Milwaukee-székhelyű motorkerékpár-márka egy rövid ideig egy sor robusztus, gyönyörűen megmunkált kerékpárt is gyártott, a Davis Machine Company-val együttműködve. Az ötlet az volt, hogy már a serdülőket is HD-rajongóvá tegyék. A bringákat 1917 és 1922 között készítették.

Most a motorgyártó múzeumi részlege összeállt egy céggel méghozzá a Heritage Bicycle gyártóval, hogy replikaként megépítsék a Harley egyik korai kerékpárját a Model 7-17.1-es számút.

©

Igazi ritkaság lesz a modell, mert limitálják a szériát, most az első 10 darab készült el belőle, mind olívazöld festéssel. Az ára 4200 dollár lesz a gyártótól, de biztosak vagyunk benne, hogy ez már ebben a pillanatban több, ha valaki akarna egyet másodkézből. Csak összehasonlításképpen: a Harley-Davidson motorokból a legolcsóbb nagyjából 7 ezer dollár.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!